Afyonkarahisar Yaza Hazır

Belediyemiz, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışmalar kapsamında şehrimizin daha estetik görünmesi için yeşil alan, refüj, kavşak, park ve çocuk parklarında yaz ayları için mevsimlik bitkilerin dikimlerine başladı. Muhtelif noktalarda gerçekleştirilen düzenleme çalışmalarında mevsimlik ve çok yıllık bitkiler kullanılıyor.

Belediyemiz ekipleri, bahar mevsimi ile birlikte peyzaj çalışmalarını da aralıksız sürdürmeye devam ediyor. Peyzaj çalışmaları kapsamında cadde ve sokaklar ile kavşak noktalarına, değişik türlerden rengârenk çiçek ve bitki ekimi gerçekleştirildi. Deforme olmuş orta refüjler, peyzaj alanları, modern bir görünüme kavuşurken; şehrimiz ise mevsimine uygun rengârenk çiçek ve bitkilerle süsleniyor. Bahar aylarının gelmesiyle, rengârenk çiçekler ve dekoratif tasarım ürünlerinin yeşil alanlarda oluşturduğu renk cümbüşü ile Afyonkarahisar’da bahar coşkusu en dinamik haliyle hissediliyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin parklarda ve refüjlerde mevsimlik çiçekler ile yaptığı tasarımlar tüm vatandaşların ve turistlerin beğenisini topluyor.

Şehrimizin her noktasında ot ve çim biçme işlemlerinin yanı sıra düzenleme çalışmaları da devam ediyor. Park ve bahçeler, çocuk oyun alanları, sosyal donatı alanları, kaldırım ve yol kenarları ile yürüyüş güzergâhları yabani otlardan arındırılırken bu alanlardaki ağaç ve süs bitkilerinin de detaylı bakımı yapılıyor.

Göze hitap eden ruhu dinlendiren bu çalışmalarla birlikte şehrimizde ilk etapta 200 binden fazla çiçek ve bitki toprakla buluşturuldu. İklim değişikliği ile uyumlu, çevreyi gözeten nitelikli yaşam alanlarıyla donatılan Afyonkarahisar, yaza hazır.

Editör: Haber Merkezi