“Afyonkarahisar, Yatırımlarla Yıldızı Parlayan Bir Şehir”

Vali Gökmen Çiçek, Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven ile birlikte devam eden yatırımları inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

İlk olarak İl Emniyet Müdürlüğünün yeni hizmet binası ziyaret edildi. Vali Gökmen Çiçek, Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz’den bilgiler aldı. Çalışmalarda son noktaya gelinen İl Emniyet Müdürlüğünün yeni hizmet binasının kısa sürede bitirilmesi planlanıyor. 11 bloktan oluşan ve 23 bin 500 metrekare toplam alanı bulunan yeni binada kaba inşaat tamamlandı, iç dizayn çalışmaları da hızla devam ediyor.

Spor Kompleksi’nde Yapılacak Çalışmaları İncelediler

Vali Gökmen Çiçek, Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven’in bir diğer ziyareti Kocetepe Spor Kompleksi’ne oldu. Spor Kompleksinde yapılacak olan 2 nizami saha, 1000 kişilik yeni tribün ve yeni Spor Lisesi alanında incelemelerde bulunan Vali Çiçek ile Milletvekilleri Özkaya ve Yurdunuseven çalışmalardaki son duruma ilişkin bilgiler aldı.

Tanıtıma Daha Fazla Yönelmeliyiz

Kocatepe Spor Kompleksi’ne yapılacak 2 yeni nizamî saha ve Spor Lisesi yatırımı hakkında bilgi veren Vali Çiçek, “İlimize gelen kulüpler yalnızca bir konudan şikâyet ediyordu. Nizamî saha eksikliği. Biz 2 yeni sahanın yanında bir de atletizm sahamıza 1000 kişilik tribün yapacağız. Geçen yıl pandemi öncesinde ilimize gelmesini beklediğimiz takım sayısı 85 civarındaydı. Pandemi nedeniyle 55 takım şehrimize geldi. Bu ortamda çok iyi bir sayı Ancak bu kadar güzel ve her bütçeye uygun oteller ve 27 bin yatak kapasitesi varken bu sayının en az 120 olması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda tanıtıma biraz daha ağırlık vermeliyiz” dedi.

İlçelerde de Spor Yatırımları Olacak

İlçelerde yapılacak spor yatırımları hakkında da bilgiler veren Vali Gökmen Çiçek, sentetik sahası olmayan ilçe kalmayacağını söyledi. Vali Çiçek, “Sentetik sahası olmayan her ilçeye sentetik saha yapacağız. Sentetik sahası olan ilçelere soyunma odası ve aydınlatma yapacağız. Bu çalışmalar bahara yetişecek. Bolvadin’e ve Sinanpaşa’ya spor salonu yapılacak. Sultandağı’da müthiş bir gençlik kampı yapacağız. Ödenekleri geldi ve çalışmalar hemen başlayacak. Bu sene Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan yalnızca spor alanında 100 milyon liraya yakın ödenek geldi. Milletvekillerimize ve Bakanımıza destekleri için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Son ziyaret tamamlandığında Türkiye’nin en güzel müzelerinden biri olacak Afyonkarahisar Yeni Müze Kompleksi’ne oldu. Vali Gökmen Çiçek, Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, müzede incelemelerde bulunarak çalışmalardaki son duruma ilişkin bilgiler aldı.

2020 yılında Aldığımız En Önemli Müjdeydi

Afyonkarahisar’ın yıldızının her geçen gün parladığını vurgulayan Vali Gökmen Çiçek: “Gizemli Şehir dediğimiz Afyonkarahisar, her yerinde ayrı bir tarih ve ayrı bir güzellik ile parlayan bir yıldız. Her geçen gün artan yeni yatırımlarla yıldızı daha da parlayan bir İl. Yeni müze inşaatımızdayız. Müzemizde il sınırları içinde çıkan eserleri sergilediğimizde mevcut eserlerimizi görmek için hem ülkemizden hem de yurtdışından çok sayıda ziyaretçi geleceğini ümit ediyorum. 60 yıl önce ilimizden kaçırılan Kybele Heykeli Kültür ve Turizm Bakanlığımızın girişimleri ile Türkiye’ye getirildi. Şuanda İstanbul’da olan Kybele’ye çok sayıda ziyaretçinin ilgisi var. Yeni Müzemizi tamamlandığımızda inşallah Kybele’yi de burada sergileyeceğiz. Türkiye’nin en büyük 2. Müzesi olarak yıllardır bitirilmeyi bekleyen müzemiz, Sayın Vekillerimizin sağladığı ödeneğin İl Özel İdaremize aktarılması ile yeniden ihale edildi ve kısa sürede inşaat çalışmaları hızlanacak. Sayın Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar’ın 2020 yılında aldığı en önemli müjdeydi” şeklinde konuştu.

Burada Afyonkarahisar’ın Geçmişini Sergileyeceğiz

Spor Lisesi ve devam eden diğer yatırımlar tamamlandığında Afyonkarahisar’ın uluslarasın standartlara sahip ender illerden birisi olacağını kaydeden Milletvekili İbrahim Yurdunuseven: “İnşallah kısa süre sonra Türkiye’nin en büyük 2. Müzesini Afyonkarahisar’a kazandıracağız. Çalışmalar kısa sürede başlayacak. Biz burada Afyonkarahisar’ın geçmişini sergileyeceğiz. En önemlisi de Kybele Heykeli olacak. Türkiye’den sergilenmek için depoda eser bekleyen en büyük 3 müzesinden birisi Afyonkarahisar Arkeoloji Müzesi. Yeni müzede tüm bu eserleri sergileme imkânımız olacak. Alimoğlu Müzik Müzesi ve Yumurta Müzesi eserleri de bu müzemizde sergilenecek” diye konuştu.

Afyonkarahisar için Koşturmaya Devam Edeceğiz

Yeni Müze ve Spor Yatırımlarına ilişkin bilgiler veren Milletvekili Ali Özkaya ise konuşmasında: “Türkiye’nin en büyük 2. Müzesi. Gerçekten devasa bir alana sahip. Şimdiye dek önce TOKİ başladı. Bir kısım yatırımlar yaptı. TOKİ, Kültür ve Turizm Bakanlığına devretti. Bu yıl tüm gücümüzle müzemizin tamamlanması için gayret sarf ediyoruz. Afyonkarahisar 3 bin yılı aşan tarihiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir il. Her döneme ait çok ciddi tarihi eserlerimiz var. Kybele Heykeli yakın zamanda ülkemize döndü. Tatarlı Kasabamızda 2200 yıllık Tatarlı Tümülüsü vardı. O da Almanya’ya kaçırılmıştı. O da ülkemize dönmüştü. Müzemiz bittiğinde tüm tarihi eserlerimizi burada sergileyeceğiz. Buraya gelen turistler en az bir günlerini burada geçirecekler. Türkiye’den en fazla spor tesisinin aynı alanda olduğu ve termal otellere yürüyüş mesafesinde olan tek il Afyonkarahisar. Bu yıl buraya yeni sahalar, yeni bir Spor Lisesi ve tribün yapacağız. Spor Bakanlığımız 50 Milyon TL’den fazla yatırım gönderdi. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyoruz. Sayın Valimizin gayretleri ve el birliği ile Afyonkarahisar için daha çok koşturmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Vali Gökmen Çiçek ve Milletvekillerine İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz de eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi