“Afyonkarahisar ve Sandıklı il/ilçe milli eğitim müdürlüğüne soruyoruz:”

Zafer Partisi İl Başkanı Mevlüt Tekdemir, yayınladığı basın açıklamasında:

“14 Aralık 2022 tarihinde öğleden sonra saat 13.00-14.00 arasında 5. Saatte Sandıklı ilçesi Mustafa Kemal Ortaokulunda program daha önce bildirilmeden çocuklar dersten çağrılarak konferans salonuna götürülmüş ve “ÖZ DENETİM” başlığı adı altında konferans verilmiştir.

Konferansı veren şahıs kendini HAYRAT VAKFI yönetim kurulu başkanı olarak çocuklara tanıtmıştır. Bilindiği üzere hayrat vakfı Nur Cemaati'nin Yazıcılar Grubu'na mensup bir sivil toplum kuruluşudur.

Milli eğitim müdürlüğü okullarında cemaatin/ tarikatların ekibi nasıl konferans verebilmektedir?

Konferansa başlarken: “Öz denetim nedir ben de bilmiyordum, bende araştırdım öğrendim, şimdi size anlatacağım” dediği iddia edilen bu personele hangi yeterlilikle konferans verdirdiniz ve içerikte ne vardı?

Teamülen konferansı veren kişiye çiçek/plaket verilirken tam tersi bu şahsın getirdiği kabak tatlısını öğretmenlere dağıttınız mı?

Bu cemaate bağlı vakıf yöneticisi başka hangi okullarda konferans verecektir?

Milli eğitim müdürlüğü izni ile başka hangi tarikat ve cemaat üyelerinin konferansı verdirilmiştir?

Bütün okullarımızda kahraman şehidimiz Ömer Halis DEMİR’in resimleri varken ve hain bir tarikatın darbesinden kurtulmuşken, daha yeni tarikatlardaki çocuklarımıza yönelik birçok cinsel tacizler çığ gibi haber olurken, cemaat ve tarikat üyelerinin/vakıfların çocuklarımıza devlet okullarında konferans verebilmesini nasıl kabulleniyorsunuz?

Bizler Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesinin yapmış olduğu araştırmaya göre Türkiye’de toplam 30 tarikat silsilesi ve bunların 400 kolu bulduğunu, 800’ün üzerinde faal medresede ve 2 bin 480’i bir tarikatla bağlı yurtta yüz binlerce çocuğumuzun kaldığını bilirken geleceği tarikat ve cemaatlerin oluşturamayacağını biliyoruz.

Bu kapsamda Zafer Partisi olarak ilgili milli eğitim müdürlüklerimizden biz de bütün ilkokullarda “Türkçülük ve esasları” başlıklı konferans vermek için izin talep ediyoruz.”dedi.

Editör: Haber Merkezi