Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı Görevine Başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcılığı görevini sürdürürken yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Afyonkarahisar iline Vali olarak atanan Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı görevine başladı.

11 Mayıs 2022 tarihinde yayımlanan 2022/209 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Afyonkarahisar Valiliğine atanan Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı görevine başladı. Valilik binası önünde Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, vali yardımcıları ve il protokolü tarafından karşılanan Vali Yiğitbaşı, tören mangasını selamladı.

Kendisini bekleyen engelli vatandaşlarla da sohbet eden Vali Yiğitbaşı, daha sonra valilik makamı önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Afyonkarahisar’ı Daha Parlak Bir Geleceğe Taşımak İçin Çalışacağım

Vali Yiğitbaşı öncelikle sıcak karşılamadan dolayı il protokolüne teşekkür etti. Afyonkarahisar’a Vali olarak atanmasından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya teşekkür eden Vali Yiğtbaşı, "Tarihiyle, ekonomisiyle, turizmiyle büyük bir potansiyele sahip bu güzel şehre hizmet edeceğim için çok büyük bir onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Afyonkarahisar’da görev yapacak ilk kadın Vali olmaktan, ayrıca büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu açıdan üzerime düşen sorumluluğun farkında ve bilincinde olarak, Afyonkarahisar’ı daha parlak bir geleceğe taşımak için büyük bir gayretle çalışacağımı ifade etmek istiyorum1 dedi.

Bu Şehrin Birlik ve Beraberliği Aynı Zamanda En Büyük Gücü

Bugüne kadar Afyonkarahisar’da görev yapan bütün valilere ve görevi devraldığı Vali Gökmen Çiçek’e şehre kattığı değer ve projeler için teşekkür eden Vali Yiğitbaşı: “Afyonkarahisar, tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, Anadolu’nun kapısı ve iklimlerin, medeniyetlerin kesiştiği, Türkiye’nin termal su cenneti, mermer şehri olmuş, UNESCO’dan tescilli yöresel lezzetleri, üretimi ve ihracatı ile ülkemize yön veren bir şehir. Bu şehrin birlik ve beraberliği aynı zamanda en büyük gücü. Yer altı ve yer üstü zenginlikleriyle, kültürüyle, tarihiyle, yemekleriyle, Afyonkarahisar bu ülkenin adeta saklı kalmış bir hazinesi. Bu hazinenin çok daha görünür olması, önce ülkemiz sonra da Dünya ile daha çok buluşması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” diye konuştu.

El Ele Omuz Omuza Gecemizi Gündüzümüze Katacağız

Afyonkarahisar’da iki üniversite olduğuna dikkat çeken Vali Yiğitbaşı: “Üniversitelerin şehrin çok büyük bir dinamiği olduğunu düşünüyorum. Rektörlerimiz, öğretim üyeleri ve öğrenci kardeşlerimizle ortaya koyacağımız sinerjinin şehrimize yeni heyecanlar katacağına inanıyorum. Kamu kurumlarımız, belediyelerimiz, muhtarlarımız, eğitimcilerimiz, siyasetçilerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızla omuz omuza, el ele, hep birlikte şehrimize hizmet için, gecemizi gündüzümüze katarak çalışmak, bizim için en büyük onur ve gurur vesilesi olacaktır. Her birimiz üstlenmiş olduğumuz sorumluluğun gereğini en iyi şekilde yapma azmi, kararlılığı ve fedakârlığında bulunduğumuzda ve elbette ki milletimizin dualarıyla, çalışmalarımızın başarıya ulaşacağına inancımız tam” şeklinde konuştu.

Şehit Yakınları ve Gazilerimize Kapımız Her Daim Açık

Vali Yiğitbaşı konuşmasının son bölümünde şu ifadelere yer verdi: “Kıymetli hemşehrilerimize, çalışma arkadaşlarımıza ve basın mensuplarımıza kapımız her zaman açık. Ancak şehitler diyarı bu topraklarda en çok da şehit yakınlarımız ve gazilerimize her daim kapılarımız açık olacak. Yeni görevimiz ülkemiz, milletimiz, Afyonkarahisar’ımız ve siz kıymetli hemşehrilerimiz için hayırlara vesile olsun. Aziz milletimize ve şehrimize hizmet yolunda inşallah verimli çalışmalara imza atacağımız inancıyla, tüm çalışma arkadaşlarıma başarılar, hepinize sağlık ve afiyetler diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi