Afyonkarahisar, Vali Güner ile Yeşilhisar Olma Yolunda Hızla İlerliyor.

        Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi ve Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğinde ilimiz Taşpınar Mahallesi Erdal Akar Park'ı çevresine Valimiz Hakan Yusuf Güner, eşi Berrin Güner ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın'in katıldığı programla ağaçlandırma çalışması başlatıldı.

Daha temiz bir hava ve daha yaşanabilir bir çevre için Taşpınar Mahallesinde yapılan bu ağaçlandırma çalışmasına Valimiz Hakan Yusuf Güner ve eşi Berrin Güner'in yanı sıra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu, Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu, Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı yetkililer, il müdürleri ve davetliler katıldı.

Programdan önce mahallelerine böylesine güzel bir hizmetin kazandırılmasında büyük katkısı olan Valimiz Hakan Yusuf Güner'in eşi Berrin Güner Hanımefendiye şahsı ve mahallelisi adına teşekkür eden Taşpınar Mahalle Muhtarı Şükrü Bike, Bayan Güner Hanımefendiye çiçek takdim etti.

 Programın açılış konuşmasını yapan Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, Afyonkarahisar Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilen bu çalışma sayesinde yaklaşık 670 dekarlık alana 3030 çam fidanı dikileceğini belirtirken, katkıda bulunan Sayın Valimize, Belediye Başkanına ve çalışanlara teşekkür etti.

Daha sonra fidan dikim bölgesine geçen Valimiz Güner ve beraberindekiler, burada fidan işçileri ile bir süre sohbet ettiler. Burada bir konuşma yapan Valimiz Hakan Yusuf Güner; "Afyonkarahisar'ı çok seviyoruz. Afyonkarahisar topraklarına daha önce birçok fidan dikildi, halende dikilmeye devam ediliyor. Onun için Afyonkarahisar'ın daha yeşil bir hal alması için buradaki tepeleri de ağaçlandırıyoruz. Amacımız Afyonkarahisar'ın daha fazla ağaçla buluşmasını sağlamaktır. Bu yönde Valilik olarak, erozyona maruz kalan araziler içinde bir çalışma başlattık. Bu çalışmalarda fidan dikiminde çalışan tüm kardeşlerimizden destek bekliyoruz. Ben hep birlikte çok güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum. Bizim hedefimiz Afyonkarahisar'da 1 yıl içerisinde 50 Milyon Metrekareye ağaç dikmektir. Şu ana kadar Afyonkarahisar'a 10 yıl içerisinde 50 Milyon Metrekareye ağaç dikilmiş durumdadır. Biz Valilik olarak başlattığımız bu projeye Mera Komisyonu, Orman Bölge Müdürlüğü, Belediyelerimiz ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz katkı sağlayacak. Başbakanlık bize destek olacak. Hedefimiz 50 Milyon Metrekarelik alanı ağaçlandırmaktır. Eğer Afyonkarahisar'ın gururu Veysel Eroğlu dediyseniz, buna sizlerde katkı sağlamanız lazım. Valiliğimiz öncülüğünde, Valinizin liderliğinde bu projeye destek sağlamanız gerekmektedir. Sizler bizlere destek verdikçe hep birlikte kazanmış olacağız. Tabi buraları eşim Berrin Hanım hatırlattı. Orman Bölge Müdürümüz ile birlikte buraya gelerek bir çalışma başlattılar. Tüm kurum ve kuruluşlarının da katkı ve desteklerini alarak buralarda yeşillendirme ve peyzaj çalışması yapacağız. Böylelikle Afyonkarahisar'ımızı daha da yeşil hale getireceğiz. Ben öncelikle fidan dikiminde çalışan kardeşlerime, sonra eşime, Belediye Başkanımıza, Bölge Müdürümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hep birlikte daha güzel bir Afyonkarahisar için el ele diyorum."dedi.

Program Valimiz Güner, eşi Berrin Güner, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve beraberindekilerin fidan dikimi ve hatıra fotoğrafı çektirmeleri ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi