“Afyonkarahisar – Şuhut Yolu, Turizm ve Ticaret Faaliyetlerini Arttıracak”

Karaismailoğlu, “Afyonkarahisar-Şuhut Yolu’nun tamamını 2022 yılı Kasım ayı içeresinde bitirmeyi planlıyoruz. Yolun tamamlanması, seyahat süresinde kısalma, zaman ve akaryakıttan tasarruf sağlanacaktır. Bölge turizminin gelişmesine katkı sağlayacak ve ticaret faaliyetlerini daha da hareketlendirecektir” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Afyon programı kapsamında Afyonkarahisar-Şuhut Yolu yapım çalışmalarını yerinden inceledi. Afyonun ulaşım ağını güçlendirecek her projeye özen gösterdiklerini dile getiren Karaismailoğlu, “Afyon’un karayolu çalışmaları için 2003-2020 yılları arasında 6 milyar 440 milyon TL yatırım yaptık. 2003 yıl öncesi 54 kilometre bölünmüş yolu vardı; 577 kilometreye yükselttik. Afyon’u; Konya, Eskişehir, Denizli, Isparta, Kütahya ve Uşak’a bölünmüş yollarla bağladık. Bugün itibarıyla toplam proje tutarı 1 milyar 154 milyon lira olan 6 karayolu projesine de devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

-“Afyonkarahisar – Şuhut Yolu 2022 yılında hizmete girecek.”

Bakan Karaismailoğlu, Afyonkarahisar-Şuhut yolunun ağır taşıtlar tarafından yoğun olarak kullanıldığını ve günlük ortalama trafiğinin 4 binin üzerinde olan önemli bir güzergah olduğunu vurgulayarak yol yapım çalışmaları hakkında şu bilgilendirmelerde bulundu:

“Sathi kaplamalı tek yol standardındaki bu yolumuzu yeniden projelendirerek fiziksel ve geometrik standartlarında iyileşme yaparak BSK kaplamalı bölünmüş yol olarak inşa ediyoruz. Yolumuzun uzunluğu 21,6 kilometredir. Mevcut ihale kapsamında tamamlanamayan 11,8 kilometrelik kesiminde ihalesini yaptık ve 5 Mayıs 2021 tarihinde iş yeri teslimi yapılarak çalışmalara başlandı. Kalan kısım için 17 adet ekskavatör ve 25 adet kamyon ile toprak işleri ve sanat yapılarında yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Projenin tamamını 2022 yılı Kasım ayı içeresinde bitirmeyi planlıyoruz. Yolun tamamlanması güzergâhta yatay ve düşey standartlar yükselecek, yol kullanıcılarına güvenli ve konforlu seyahat imkânı sunulacaktır. Seyahat süresinde kısalma, zaman ve akaryakıttan tasarruf sağlanacaktır. Bölge turizminin gelişmesine katkı sağlayacak ve ticaret faaliyetlerini daha da hareketlendirecektir.”

-“Dünyayı Türkiye’ye bağlamak için çalışıyoruz.”

Afyon’da devam eden çalışmaları en kısa sürede tamamlayarak Afyonluların hizmetine sunacaklarını ifade eden Bakan Karaismailoğlu, “Sadece Afyonkarahisar da değil ülkemizin dört bir köşesinde yatırımlarımıza, haberleşme ve ulaştırma yatırımlarımıza canla başla devam ediyoruz. Bildiğiniz gibi yakın zamanda ilk köprüsünün temelini Sayın Cumhurbaşkanı’mızla beraber attığımız Kanal İstanbul gibi dev projelerimizle ‘Dünyayı Türkiye’ye Bağlamak’ için çalışıyoruz. Diğer yandan ülkemizin ‘Bütünsel Kalkınma’ hedeflerine uygun olarak hem şehirlerimizi birbirine bağlıyoruz hem de tüm ulaşım modlarını birbirine entegre ediyoruz. Böylece, yük, veri ve insan taşımacılığında kesintisiz, güvenli ve konforlu bir hizmeti halkımızın hizmetine sunuyoruz” diye konuştu.

Bakan Karaismailoğlu, Afyon programı kapsamında ayrıca Ayazini Köyü’nü, Bolvadin Kırkgöz Köprüsü’nü ve Emre Gölü’nü de ziyaret edecek.


 

Editör: Haber Merkezi