“Afyonkarahisar sanat ve müzik ansiklopedisi”

Afyonkarahisar Belediyesi, ilimizin tarihine, kültürüne ve sanatına ışık tutan kültürel yayınlara destek vermeye devam ediyor.

Kültür ve sanata verdiği destekle bugüne kadar birçok edebi eseri şehrimize kazandıran Afyonkarahisar Belediyesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı ile yapılan işbirliği ile 6 ciltten oluşan “Afyonkarahisar Sanat ve Müzik Ansiklopedisi’ni” Kültür ve Sanat Evi'nde gerçekleştirilen tanıtım programıyla beğeniye sundu.

22 aylık titiz bir çalışmanın ürünü olan dev eserin "Kültür Envanteri" başlıklı 1. Cildi; Öğretim Görevlisi Yunus Emre Uğur ile Araştırma Görevlisi Safiye Yağcı tarafından, “Afyonkarahisar Edebiyatı” başlıklı 2. Cildi; Doç. Dr. Mehmet Sarı tarafından, “Afyonkarahisar Geleneksel Türk Halk Müziği” başlıklı 3. Cildi; Doç. Servet Yaşar tarafından, “Halk Oyunları” başlıklı 4. Cildi; Öğr. Gör. Muharrem Feratan tarafından, “Türk Sanat Müziği” başlıklı 5. Cildi; Doç. Çağhan Adar tarafından ve “Görsel Sanatlar” başlıklı 6. Cildi ise Doç. Dr. İsmail Nakilcioğlu tarafından hazırlandı.

"SANATI SEVEN BİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ VAR"

Tanıtım programında ansiklopedi de yer alan kitapların yazarları adına kısa bir konuşma yapan Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen, "Sanat devletsiz, devlet sanatsız olmaz deriz. Sanatın ve müziğin, devlete ve devletin yöneticilerine ihtiyacı var. Biz AKÜ Devlet Konservatuarı olarak bu konuda kendimizi çok şanslı hissediyoruz. Çünkü sanatı seven bir belediye başkanımız var. Türkiye'de 47 konservatuarı var; ancak bu kadar bütçe desteği alan bizim dışımızda başka bir konservatuar olmadığını açık yüreklilikle dile getirebilirim. O yüzden Sayın Başkanımıza, Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz Emel Sarlık Hanım'a ve bu çalışmaların olmasında bizlere huzurlu ve rahat bir çalışma ortamı sağlayan Rektörümüz Mustafa Solak'a de teşekkür ediyorum" diye konuştu. Türkmen, ansiklopedinin Baş Editörlüğünü yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Sena Coşkun'a ve ansiklopedi için özel olarak hazırlanan CD'nin sanat yönetmenliğini yapan Hakan Yılmaz'a ayrıca teşekkür etti.

"BU ANSİKLOPEDİ BENİM HAYALİMDİ"

Görev yaptığı iki dönemde Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen ile birlikte çok güzel faaliyetlere imza attıklarını belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise şunları söyledi: "Konservatuarımızla birçok kitap ve CD çalışması yaptık. Kültür ve sanat adına hem ilimizin hem de ülkemizin sanatçılarının eserlerini kitaplaştırdık. Uğur Türkmen Hocamızın da ifade ettiği gibi ülkemizdeki tüm konservatuarların, belediyelerle ya da kendi başına yaptığı faaliyetleri toplasak bizim 10 yıllık faaliyetlerimiz kadar değildir. Bunlardan en önemlisini ise bugün tanıtıyoruz. Bu ansiklopedi benim hayalimdi, görev sürem bitmeden tanıtımını yapmayı arzu ediyordum. Allah nasip etti. Uğur Türkmen Hocamıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Ayrıca ciltlerin yazarları ile birlikte, Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz Emel Sarlık Hanım'a ve ekibine teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar Sanat ve Müzik Ansiklopedimiz, Afyonkarahisar'ın kültür ve sanatına hayırlı olsun"

Yapılan bu konuşmaların ardından, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen ve kitapların yazarları tarafından tanıtıma katılan davetlilere ve okurlara ansiklopedi hediye edildi.

Editör: Haber Merkezi