Afyonkarahisar Lezzetleri Turizm Fakültesi Tarafından Türk Mutfağı Haftası’nda Tanıtıldı

   
 

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ve Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile 21-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Türk Mutfağı Haftası’nda, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Bilim, Teknoloji, Kültür ve Sanat Festivali (AKÜFEST) alanında Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” etkinliğinde Afyonkarahisar’ın lezzetleri tanıtıldı.

Etkinliğe; Afyonkarahisar Vali Vekili Mehmet Keklik, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Benol Kaplan, AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, Prof. Dr. Murat Peker ve Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa Sağbaş ile birlikte il müdürleri, sektör temsilcileri, AKÜ personeli ve öğrenciler katıldı.

Açış konuşmasını gerçekleştiren Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa Sağbaş, Türk Mutfağı Haftası etkinliğinin ilk defa düzenlendiğini söyledi. Sağbaş, “Biz bu kapsamda Turizm Fakültesi olarak standımızda 3 gündür etkinlik yapıyoruz, misafirlerimizi ağırlıyoruz. Bugün de bu etkinlik kapsamında her saat başında Anadolu’muzun çeşitli yörelerinde çeşitli tatları öğrencilerimize sunacağız” diye konuştu.

“Afyonkarahisar, Anadolu Mutfağını en güzel şekilde temsil ediyor”

Afyonkarahisar Vali Vekili Mehmet Keklik ise Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayesinde Kültür ve Turizm Bakanlığımızın katkılarıyla ve aynı zamanda Afyonkarahisar Valiliğinin, Afyonkarahisar Belediyesinin ve Afyon Kocatepe Üniversitesi ile Profesyonel Aşçılar Derneğimizin destekleriyle Türk Mutfağı Haftası programını birlikte icra ettiklerini ifade etti. Milli kültürün en önemli parçalarından, simgelerinden bir tanesinin de Anadolu mutfağı olduğunu belirten Keklik, “Türk Mutfağı gerek asırlık tarihi ve gerekse zengin içeriği ile bugün dünyanın 4 bir tarafında üne sahiptir. Afyonkarahisar ise Anadolu Mutfağını en güzel şekilde temsil eden, Anadolu Mutfağının en güzel ürünlerini yüzyıllardır sergileyen, bu anlamda da UNESCO Gastronomi alanında yaratıcı şehirler ağına dahil edilen çok önemli bir şehrimiz. Biz Afyonkarahisar’ı tarif ederken tarihin, mermerin, zaferin ve sporun başkenti diyoruz ve Afyonkarahisar’ı tanımlarken aynı zamanda lezzetin de başkenti diyoruz. Afyonkarahisar’ımız bu anlamda kendini her geçen gün geliştiren bir şehir. Gerek Valiliğimizin, gerek belediyemizin ve üniversitelerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın ve turizm temsilcilerimizin desteği ile Gastronomi ve Anadolu Mutfağı alanında Afyonkarahisar’ımız her geçen gün ilerliyor” dedi.

Açış konuşmalarının ardından protokol tarafından konuklara “Sakala Çarpan Çorbası ve Keşkek” ikram edildi.

Editör: Haber Merkezi