Afyonkarahisar, Kapalı Spor Salonuna Kavuşuyor

Spora ve sporcuya yaptığı yatırımlarla Türkiye'ye örnek olan Afyonkarahisar Belediyesi, bu alandaki çalışmalarına devam ediyor. Salon sporlarına ev sahipliği yapacak çocuklarımız ve gençlerimizin yurt içi ve yurt dışından sporcularımızın faydalanabileceği çeşitli karşılaşmaların yapılacağı Sahipata Kapalı Spor Salonu'nda ikmal çalışmaları devam ediyor.

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Sahipata Mahallesi'nde yapımına başlanan Kapalı Spor Salonu'nun inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Şehrimizi futbol ve salon sporlarında turnuva ve kamp merkezi haline getirmek için önemli projelere imza atan Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, Sahipata Mahallesi'ne modern bir Kapalı Spor Salonu kazandıracak.

Antrenman salonları ile birlikte bin 500 seyirci kapasiteli tesis; futsal, voleybol ve hentbol gibi salon sporlarına ev sahipliği yapacak. Tesislerde çok amaçlı kapalı spor salonunun yanı sıra, fitness salonu, antrenman alanları, idari alanlar ve aktivite alanları bulunuyor. Yaklaşık 3 bin 300 metrekare alan üzerine inşa edilen tesis Afyonkarahisar'ın spor turizminde gelişmesi adına önemli bir rol üstleniyor. Gençlerin birçok spor dalını aynı anda yapmalarını sağlayacak tesis, geleceğin milli sporcularının yetişmesi için bir başlangıç noktası olacak.

Vatandaşların ve bölgenin ihtiyaçlarını doğru analiz ederek yatırımlarını sürdüren Belediyemiz, vizyon projelerden birini daha hayata geçirmek adına süratle çalışırken Kapalı Spor Salonunun Ekim ayında hizmete alınması hedefleniyor.

"SPORA TAM DESTEK"

İnşa alanına giderek çalışanları ziyaret eden Başkanımız yapılan çalışmaları da yerinde inceledi. Çeşitli spor yatırımları ve etkinlikleri gençlerin hizmetine sunmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını dile getiren Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, Bizim en önemli önceliklerimizden birisi de gençlerimizin spor yaparak geleceğe yürümeleridir. İyi bir vatandaş olma noktasında manevi değer edinebilmelerinin başında spor geliyor. O bakımdan sporu çok önemsiyoruz, halka spor yaptırmayı, gençlere spor yaptırmayı çok önemsiyoruz. Tesisleşme noktasında böyle birçok sporun aynı anda yapılabileceği, farklı faaliyetlerin yapılabileceği salonları hizmete almak için çalışmalar yapıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızla birlikte iş birliği yaparak gençlerin kullanabileceği, sportif açıdan kendilerini geliştirebileceği, spor yapabileceği güzel bir tesisi kısa zamanda faaliyete alacağız. Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kaspoğlu'nun destekleriyle yeniden yapımına başladığımız Sahipata Spor Salon'undaki çalışmaları AK Parti Milletvekilimiz Ali Özkaya ve parti teşkilatımızla birlikte yerinde inceledik. Afyonkarahisar'ımıza şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum dedi.

Editör: Haber Merkezi