Afyonkarahisar İl Özel İdaresi İlk Sıcak Asfalt Dökümünü Yaptı.

2019 Yılı Temmuz ayında tamamlanarak İlimiz Çay ilçesinde hizmet vermeye başlayan asfalt plenti üretime başladı. İl Özel İdaresi Sıcak Asfalt Plenti aparatları ile birlikte 3500 M2 alanda hizmet vermektedir. 240 Ton/Saat kapasite ile çalışan asfalt plenti ile birlikte yerleşke içerisinde kantar kurulumu da yapılmıştır.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Vekili Murat TOY açıklamasında “İlk döküm çalışmasının Emirdağ Salihler - Suvermez yolunda gerçekleştirildiğini belirtti. Sıcak asfalt yapılacak olan yolun toplam uzunluğunun 14 Km olduğunu ve 3 Km’lik kısmının ilk döküm ile tamamlandığını, ayrıca İl Özel idaresi ekiplerinin ilimiz genelindeki köylerde stabilize ve sathi kaplama asfalt çalışmalarını da tüm hızıyla sürdürdüklerini belirtti. İl Özel idaresi olarak köylerde yaşam kalitesini artırmak adına çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

İlimiz iklim koşullarından dolayı asfalt sezonunun Kasım ayında sona erdiğini belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Vekili Murat TOY sezon sonuna kadar 50.000 Ton Sıcak Asfalt üretimi yapılarak döküm çalışmalarının tamamlanmasını planladıklarını söyledi.

Editör: Haber Merkezi