Afyonkarahisar İl İnsan Hakları Toplantısı Yapıldı

Valiliğimiz Hukuk İşleri Müdürlüğü tarafından sekretarya hizmetleri yürütülen İl İnsan Hakları Kurulu Toplantısı Vali Yardımcısı Ömer Tekeş başkanlığında yapıldı. Toplantıda ilimizin muhtelif yerlerine konulan İnsan Hakları Başvuru Kutularına vatandaşlar tarafından yapılan müracaat ve şikâyetler değerlendirilerek çözüm odaklı kararlar alındı.

Siyasi Partiler, Sivil Toplum Kuruluşları, Tabipler Odası, Barolar Birliği, Ticaret ve Sanayi Odası, Okul Aile Birlikleri ile Sendika ve Meslek Odaları temsilcilerinden oluşan İl İnsan Hakları Kurulu, faaliyetlerini kurulan komisyonlar tarafından yerine getirmeye devam ediyor. Halkla İlişkiler ve İletişim Faaliyetleri Komisyonu, İnsan Hakları Eğitimi ve İnsan Hakları Bilincini Geliştirme Komisyonu ve İnsan Hakları İhlallerini Araştırma, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu tarafından ilimizde insan hakları bilincinin geliştirilmesi, yapılan hak ihlallerinin önlenmesi konularında yapılabilecek iş ve işlemler görüşüldü.

Toplantıda ayrıca İl İnsan Hakları Kurulu, konusu itibari ile insan hakları ihlaline girmeyen genel olarak Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) kanalı ile müracaat edilmesi gereken, vatandaşların hizmet aldıkları kamu kurum ve kuruluşları hakkında başvuru kutularına bırakılan müracaat ve şikâyetler de değerlendirildi. Yapılan başvurular konularına göre tasnif edilerek gerekli çözümlerin bulunması ve vatandaş mağduriyetlerinin giderilmesi talebi ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına iletildi.

Editör: Haber Merkezi