“Afyonkarahisar Gıda Kontrol Laboratuvarı Bölgeye Hizmet Edecek”

Afyonkarahisar Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Gökmen Çiçek ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Türkiye'de ilk olarak Afyonkarahisar'a kazandırılan kurumun faaliyetleri hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

Kurumda bulunan birimleri ziyaret eden Vali Gökmen Çiçek ile Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, görevli personelden yürütülen iş ve işlemler ile gıdaların kontrolü noktasında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Bu Laboratuvar Şehrimiz İçin Önemli İhtiyaçtı

Afyonkarahisar Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğünün Afyonkarahisar’a kazandırılan muazzam bir yatırım olduğunu vurgulayan Vali Gökmen Çiçek, laboratuvarın Afyonkarahisar için önemli bir ihtiyacı giderdiğini belirtti. Kurumdaki ziyaretine ilişkin de konuşan Vali Çiçek: “Ziyaret sırasında hem arkadaşlarımızın motivasyonunu onların çalışma ortamını hem müdürümüzün kurumda yaptıklarını özellikle laboratuvar ortamındaki test çalışmalarını görünce çok mutlu oldum. Afyonkarahisar gastronomi şehri. Dünyada bu alandaki 36 Gastronomi şehrinden birisi, Türkiye’de ise 3 ilden birisi. Dolayısıyla burası yemekleriyle, gıda ürünleriyle çok meşhur. Burada en ufak analizlerdeki yanlışlık, laboratuvarın eksikliği çok ciddi şekilde Afyonkarahisar’ı üzer. Türkiye’nin gıda ambarı olan bu şehirde böyle bir laboratuvarın olması ülkemiz açısından çok önemliydi. Dolayısıyla hükümetimiz böyle bir binayı Afyonkarahisar’a yaptı” ifadelerini kullandı.

Dört Dörtlük Bir Laboratuvar Olarak Tüm Bölgeye Hizmet Edecek

Tarım ve Orman Bakanlığına teşekkür eden Vali Gökmen Çiçek: “Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum. Gerçekten son derece modern bir bina ortaya koydular. Yine Daire Başkanımız onun şahsında tüm bakanlığa çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Kurum Müdürümüz Murat Kuzkale, geldiği andan itibaren yoğun bir gayretle çalışıyor ve firmalarla görüşerek ciddi bir sinerji oluşturdular. Bir teşekkürü de AKÜ Rektörü Mehmet Karakaş hocama yapmak istiyorum. Bütün cihazlarımız vardı ancak lcmms adlı cihazımıza ihtiyacımız vardı. Hem sucuk fabrikalarına hem de diğer işletmelere gittiğimizde sürekli bu eksiklikten bahsediyorlardı. Hocamla görüştüğümüzde bunun ortak kullanım yolunu bulalım dedik. Rektör hocam “ Biz Afyonkarahisar’a hizmet eden ve sadece öğrenci yetiştiren değil şehrin sorunlarına da el atan bir üniversiteyiz” diyerek ortak yol bularak hem halkımızın hem üniversitemizin hizmetinde olabilecek bu laboratuvarda bir şekilde bizlere destek oldu. İnşallah o cihazımızdan sonra burası dört dörtlük bir laboratuvar olarak tüm bölgeye hizmet edecek. Yüz akımız olacak. Ben tekrardan Milletvekillerimize, Belediye Başkanımıza, Rektörümüze ve arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar’ımıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Vali Gökmen Çiçek’e ziyareti sırasında Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Mehmet Karakaş, Vali Yardımcısı Nurullah Kaya, Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Acar ve diğer ilgililer eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi