Afyonkarahisar Erenler’de 37 kişiyi fuhuş vaadiyle dolandırdılar

İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri Afyonkarahisar il merkezinde meydana gelen nitelikli dolandırıcılık olayı ile ilgili yapmış olduğu araştırmalar, istihbari faaliyetler kapsamında, 1990 Afyonkarahisar doğumlu A.K., 1994 Afyonkarahisar doğumlu E.K. ve 1999 Afyonkarahisar doğumlu H.H.K. isimli şahısların Erenler Mahallesi’nde sosyal paylaşım sitelerinden bayan ismiyle sahte hesap açtıkları, hesaplara internet ortamından bulmuş oldukları bayan resimlerini koydukları, bu hesaplar üzerinden müşteri konumundaki erkek şahıslarla irtibat kurdukları, irtibat sonrası bu şahısları kendi numaralarına yönlendirdikleri, şahısları Erenler Mahallesi’nde belirledikleri noktalara çekerek bayanlarla birlikte olma vaadiyle para alarak dolandırdıkları şeklinde ihbarlar üzerine harekete geçti.

37 KİŞİ DOLANDIRILMIŞ

Asayiş Şube Müdürlüğü ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri dolandırıcılık olayları ile ilgili olarak gerekli çalışmaları yaparak, olayları gerçekleştirdikleri yönünde kuvvetli şüpheler bulunan A.K, E.K ve H.H.K. isimli şahıslara yönelik Cumhuriyet Başsavcılığından alının izinle teknik takibe başladı.

Polis ekipleri yaptıkları çalışmalar sonucunda şüphelilerin tespiti ve delillerin toplanması neticesinde, dolandırıcılık olaylarına A.K., E.K ve H.H.K isimli şahıslar haricinde 1995 Konya doğumlu M.Ö. 1994 Afyonkarahisar doğumlu M.G., 2004 Afyonkarahisar doğumlu A.Y., ve 2002 Afyonkarahisar doğumlu M.A.Ç. isimli şahısların karıştıklarını tespit etti. Şüphelilerin sosyal medya sitelerinde sahte kadın hesabı açarak 37 kişiyi dolandırdıkları ve 40 bin TL maddi kazanç elde ettikleri tespit edildi.

EŞ ZAMANLI OPERASYONDA 7 KİŞİ YAKALANDI

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri alınan mahkeme kararına istinaden 19 Ekim 2021 günü saat 6.00 sıralarında 8 adreste 7 şüpheli şahsın yakalanması, suç delilleri ve dijital materyallerin ele geçirilmesi amacıyla eş zamanlı planlı operasyon kapsamında bahse konu 7 şahsı ikametlerinde yakalandı.

UYUŞTURUCU MADDE DE ELE GEÇİRİLDİ

H.H.K isimli şahsın ikametinde yapılan aramada 18 adet içi boş (kullanılmamış) Lyrica isimli uyuşturucu madde kapsülü, M.A.Ç. isimli şahsın ikametinde yapılan aramada 57 adet 9 milimetre fişek ele geçirildi. Suçta kullanılan cep telefonlarına el konulurken, 7 şüpheli şahıs tamamlanan soruşturmaları neticesinde Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildiler. Afyonkarahisar 1. Sulh Hakimliği’nce M.A.Ç. ve A.Y isimli iki şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, A.K. E.K. M.Ö. H.H.K. ve M.G. isimli 5 şüpheli tutuklanarak Afyonkarahisar Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi. >> Burak AYDIN’ın Haberi(Koctepe

Editör: Haber Merkezi