Afyonkarahisar, EMITT 2015'de Tanıtılıyor.

22-25 Ocak tarihleri arasında Tüyap Fuar Merkezi'nde ziyaretçilerini ağırlayacak olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) 71 ülke, 4 bin 500'ü aşkın kurum, kuruluş ve beldenin katılımlarıyla kapılarını açtı.

Afyonkarahisar, bu yıl 19.’su düzenlenen EMITT Fuarı’na katılarak, fuarın ziyaretçileriyle Frig Vadisi’nden, Afyonkarahisar Mevlevihanesi’ne, Kocatepe’den, kaplıcalara, mermerinden sucuğuna, lokumuna uzanan zengin tarih, kültür ve turizm birikimini paylaştı.

Emitt fuarına Valimiz Hakan Yusuf Güner, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili İhsan Akar, bazı kurum ve kuruluş yetkilileri, İstanbul’da faaliyetlerini sürdüren Afyonkarahisar’lı dernek yöneticileri ve iş adamları, İstanbul’da yaşayan Afyonkarahisar’lı hemşehrilerimiz ve vatandaşlar Afyonkarahisar standını ziyaret ettiler.

Bu yıl 19.uncusu düzenlenen EMITT Turizm ve Seyahat Fuarında Afyonkarahisar Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Afyonkarahisar’ın kültür ve turizm potansiyelini tanıtmak amacıyla 130 metrekarelik geniş bir stantla yerini aldı. Afyonkarahisar Valiliğinin himayesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Afyonkarahisar Belediyesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin işbirliği içerisinde düzenlenen stantta; İlçe Belediyeleri, Tarım Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu Afyon Temsilciliği, Ticaret ve Sanayi Odası ilimize özgü marka ürünlerimizden olan lokum ve sucuk gibi ürünlerimizi beğeniye sunarken, Afyonkarahisar Belediyesine bağlı Taş Medrese’de faaliyet gösteren sanatçılar ile keçe sanatçıları yer aldılar.

Valimiz Hakan Yusuf Güner, Emitt 2015 fuarına giderek, Afyonkarahisar’lı firmaları stantlarında ziyaret etti. Tüm stantları gezen ve ziyaretçiler ile tanıtımı yapılan ürünler hakkında bilgi alan Valimiz Hakan Yusuf Güner, katılımcı firmalara teşekkür ederek fuarın ilimiz ve firmalar için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Emitt 2015 fuarında bulunan diğer illere ait stantları da gezen Valimiz Hakan Yusuf Güner, fuarın yapılmasında ve yürütülmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, standa görev alan ve bölgesini tanıtan herkese de başarılar diledi.

İlimiz için özel yapılan tasarımda özellikle hamam konsepti fuar ziyaretçileri tarafından yoğun ilgi gördü.

Editör: Haber Merkezi