Afyonkarahisar Dünyanın En Büyük Turizm Fuarında Yerini Aldı.

Dünyanın en büyük turizm buluşması ‘52. ITB Berlin Uluslararası Turizm Borsası’ kapılarını ziyaretçilere açtı.

180’den fazla ülkedeki üst düzey nitelikli, turistik ürün alıcılarının buluştuğu 160 bin metre karelik alanda 26 salondan oluşan Türkiye’nin 3 bin 79 metrekarelik dev bir stant ile katıldığı fuarda ülkemizin ulusal tanıtım standının açılışını Kültür ve Turizm Bakanımız Prof. Dr. Sayın Numan Kurtulmuş yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca destinasyon odaklı bir tanıtım anlayışıyla oluşturulduğu 52. ITB Berlin Uluslararası Turizm Borsası’ndaki Türkiye standında, Afyonkarahisar Meeting Point (Buluşma Noktası) temalı tanıtımı ile yerini aldı. İlimizin turistik ve kültürel değerlerinin yanı sıra standda ayrıca 1-2 Eylül 2018 tarihleri arasında İlimizde gerçekleştirilecek Dünya Motocross Şampiyonasının 18. Ayağı olan MXGP of TURKEY 2018: AFYON’un tanıtımı da fuar boyunca devam edecektir. Kültür ve Turizm Bakanımız Prof. Dr. Sayın Numan Kurtulmuş ve Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun ziyaret edip onurlandırdığı standındaki Motocross bisikleti büyük ilgi gördü. İlimizdeki termal otellerin Genel Müdürleri ile temsilcilerinin de katıldığı fuarda Afyonkarahisarlı turizmcilerimiz Afyonkarahisar standında yabancı tur operatörleri, seyahat acentaları, havayolu şirketleri ve turizmcilerle buluşma ve işbirliği yapma imkanı buldular.

Almanya’nın başkenti Berlin’de gerçekleştirilen ve 11 Mart’a kadar açık olan ITB Berlin Uluslararası Turizm Borsası’nda Türkiye standı ziyaret rekoru kırmaktadır.

Editör: Haber Merkezi