Afyonkarahisar'da tatlının en iyisi yine "AFTAT" oldu

Gastronomi şehri Afyonkarahisar'ın damak çatlatan "ekmek kadayıfı" ile "kabak tatlısı" lezzetlerinin lider markası AFTAT, bu yıl da 'En İyi Tatlı' ödülüne layık görüldü.

Bağımsız tüketici değerlendirmeleri sonucunda belirlenen firmalara her yıl verilen "En İyi Best" ödülleri bu yıl da sahiplerini buldu.

2020-2022 yıllarında "En İyi Tatlı" alanında en iyisi seçilen AFTAT, gastronomi şehri Afyonkarahisar'ın gururu olmayı sürdürüyor.

Firma yetkilisi Bekir Pancar, 2018'dan bu yana kendilerini ödüle layık gören bağımsız denetçilere teşekkür etti.

Bağımsız denetçiler tarafından yıl içindeki farklı günlerde denetlendiklerini dile getiren Pancar, "2018 yılında "En İyi Ekmek Kadayıfı" ödülünü almıştık. 2020-2022 arasındaki yıllarıyla birlikte "En İyi Tatlı" ödülüne yine layık görüldük. Bu ödül, tamamen bağımsız denetçiler tarafından kurulan bir dernek tarafından veriliyor. Bu denetçilerin kim olduğu bilinmez. Derneğin Ankara’da belli bir yeri vardır. Hiçbir şekilde ücret talep etmeden, gizli denetlemeyle bu ödüle layık görüyorlar. Firmamıza denetleme için gelip gittiklerinden haberimiz olmuyor. Ödül gönderdiklerinde bizi denetlediklerinden haberdar oluyoruz.” diye konuştu.

Pancar, Türkiye'de puanlama sistemiyle en yüksek dereceyi elde edip tatlı dalında en iyisi olarak "En İyi Best” ödülünü Afyonkarahisar'a kazandırmanın haklı gururunu yaşadıklarını vurguladı.

Dededen toruna yıllardır Afyonkarahisar halkına hizmet verdiklerine dikkat çeken Pancar, "Burada doğduk, burada büyüdük ve işi burada öğrendik. Afyonkarahisar'da öğrendiğimiz iş üzerine Türkiye geneli bir ödül aldığımızda ayrıca gurur duyuyoruz. Tatlı alanında bu ödülü alan tek kuruluş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz." ifadesini kullandı.

Editör: Haber Merkezi