“Afyonkarahisar da Promosyon Meselesinde Nereden Nereye Geldik?”

Türk Eğitim Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Muhtar Demirci, promosyon konusu ile ilgili sendika olarak vermiş oldukları mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceklerini söyledi. Demirci, ayrıca promosyon konusunda banka tarafından olumlu sonuç çıkmaz ise yapacakları yaptırımlara da değindi.

Türk Eğitim Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Muhtar Demirci, Merkez ve Merkeze bağlı eğitim kurum ve kuruluşlarında çalışanların promosyon meselesiyle ilgili sosyal medyadan açıklaması yaptı. Başkan Demirci, ”Herkesin malum olduğu üzere, Kasım 2021’de Afyonkarahisar Merkez ve Merkeze bağlı eğitim kurum ve kuruluşlarındaki çalışanların promosyon meselesine Türk Eğitim Sen olarak müdahil olduk, ciddi tartışmalar yaşandı hatta zamanın Milli Eğitim Müdürü ihale salonuna polis çağıracak kadar işi çirkinleştirmiş, Yetkili sendika ise bizi hedef alan Çirkin söz ve mesajlar yayınlamıştı. Bizim kararlı tutumuzun, Kamuoyu oluşturmamızın da etkisiyle o gün için 8.830 Lira promosyon alınmıştı. Türkiye'de yaşanan olağanüstü enflasyon, Kamu Çalışanlarına yapılan zam oranları promosyon güncellemesini zaruri hale getirmişti. Türk Eğitim Sen olarak Temmuz 2022’den beri bu konu üzerine çok sayıda görüşme, müracaat ve imza kampanyası düzenledik. Fakat eski Milli Eğitim Müdürü olayı anlaşılmaz bir şekilde sürüncemede bıraktı. Bugün anlıyoruz ki imzaladıkları sözleşme çok ağır maddeler içermekte. Bize GİZLİLİK nedeniyle sözleşme verilmedi. Kasım 2022’de İl Milli Eğitim Müdürü değişikliği oldu ve yeni Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetçi'ye konu ile ilgili taleplerimizi ilettik. Çözüm odaklı, iyi niyetli yaklaşım gördük ve Ocak 2023 zam oranları sonunda harekete geçme noktasında anlaştık. Zam oranları açıklandı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü resmi yazı ile mevcut anlaşmalı bankadan revizyon teklifini sunmasını istedi. Gelen teklif çalışanlarla alay eder bir yaklaşımda. Buradan bankayı da uyarıyoruz, hak ettiğimizi vermez iseniz biz yaptırım paketimizi devreye sokarız. İl Milli Eğitim Müdürümüz şeffaflık ve katılımcı karar ilkesi gereği gelen teklifler ve durumla ilgili anket hazırlayarak çalışanlara sundu. Kararı çalışanlar verecek” dedi.

“Türk Eğitim Sen olarak her türlü çalışmayı yapacağız”

Promosyonda geldikleri noktaya da açıklık getiren Demirci, “Dün gözlemci olmak isteyen Türk Eğitim Sen, polis zoruyla dışarı çıkartılıyordu, bugün ise olması gerektiği gibi herkesin fikri alınıyor. Dün bize çemkirerek ağır sözler söyleyen, bizim topladığımız 1700 promosyon güncellemesi dilekçesini kalorifer yakıtı olur diye küçümseyen, o defter kapandı diye promosyon güncellemesi yapılamaz diye alanda konuşan sözde yetkili sendika, bugün promosyon güncellemesini takip ediyoruz, şeffaf olsun diyor. Nereden nereye... Türk Eğitim Sen çalışanın cebine hak ettiği parayı alana kadar her türlü çalışmayı yapacak, karanlıkları aydınlatacak, herkesi de doğru çizgiye getirecektir. Çalışanlar lehine gelişme olacağına inanıyor, Milli Eğitim Müdürünün samimiyetine güvenerek sabırla anket sonucunu bekliyoruz”

“Türk Eğitim Sen bitti demeden hiç bir şey bitmez”

Promosyon konusunda banka tarafından olumlu sonuç çıkmaz ise yapacakları yaptırımları da dile getiren Demirci, “Mevcut sözleşmenin, ticaret hukukuna, adalete uygun olmadığı, sadece banka lehine olduğu anlaşılıyor. Bu durum dava konusu yapılacak, imzası olanlar hakkında yasal takip istenecektir. Mevcut Banka önünde basın açıklaması yapılacaktır. Maaşlar hesaba geçtiği dakikada başka bankaya aktarılacak, bankada para bırakılmayacaktır. Kredi kartları iptal edilecektir. Otomatik Ödeme talimatları iptal edilecektir. Varsa ek hesap, yatırım hesapları başka bankaya aktarılacaktır. Sabırla bekleyeceğiz, sonunda da kazanacağız. Türk Eğitim Sen bitti demeden hiç bir şey bitmez, Türk Eğitim Sen'in olduğu yerde umutlar tükenmez. Bu eylem ve çalışmaları yaparken yetkili sendika zaten devre dışıydı, sözde eylemci sendika(!)lara haber göndermemize rağmen kimse kılını kıpırdatmadı. Sizin için mücadeleyi sadece Türk Eğitim Sen verdi. Bunun da bilinmesi lazım”

Editör: Haber Merkezi