Afyonkarahisar'da Kızılay Haftası Yürüyüşü

29 Ekim - 4 Kasım Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında Türk Kızılay Afyonkarahisar olarak 'Kızılay Haftası Yürüyüşü' gerçekleştirildi. Yürüyüşe Vali Yardımcımız Sayın Mehmet Keklik, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Güler, Kızılay Kan Merkezi Müdürü Kubilay Akman, Şube yönetim kurulu üyeleri, Kadın Kızılay ve Genç Kızılay gönüllüleri katıldı.

Yürüyüş sonrasında açıklamalarda bulunan Şube Başkanı Mehmet Yakın, 'Sen varsan Kızılay var sloganıyla çıktığımız bu yolda dokunmadığımız nokta kalmıyor. Yaptığımız hizmetlerde profesyonel çalışma arkadaşlarımız, görünen yüzümüz gönüllülerimiz ve bağışçılarımızın desteğiyle güç buluyoruz. Bu vesileyle gönüllülerimize ve bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz. Gönüllülerimizle birlikte milli ve dini bayramlarda, diğer özel günlerde etkinliklerimizi gerçekleştiriyoruz. Kızılay'ımızın 153. yılında sizleri de gönüllü olmaya davet ediyor, Kızılay Haftamızı kutluyorum.' mesajını iletti.

Programa katılan Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, 'Milli tarihimize damga vuran, İstiklal harbimizin kilit şehri Afyonkarahisar'ımızda çok önemli bir etkinliğe 81 ilimizde aynı zaman ve saatte başladık. Türk Kızılayımız Osmanlı Devleti döneminde kuruldu ve kurulduğu günden bugüne gerek yurt içinde gerekse yurtdışında ayrım yapmaksızın tarafsız bir şekilde insanlığın ızdırabını sıkıntılarını bir şekilde çözmeye hedefleyen ve bu çerçevede muhtaç insanların barınma beslenme sağlık gibi ihtiyaçlarını gideren, toplumsal dayanışmayı hedefleyen, birçok alanda faaliyet gösteren bir iyilik hareketidir Türk Kızılayımız. Türk Kızılayımızın yaptığı bu çalışmalarda inşallah gelecek nesillere aktarılacak güzel işler olacaktır. Bu vesileyle başta Kızılay çalışanlarımız olmak üzere, Kızılay gönüllülerimize ve destekçilerimize teşekkür ediyorum. Türk Kızılayımız Afyonkarahisarda da çok önemli alanlarda faaliyet gösteriyor, Aşevi hizmetleriyle gerek giyim gerekse de gıda yardımlarıyla ve olmazsa olmazımız kan bağışı faaliyetlerimizle vatandaşlarımızın yanında oluyor. Bizde Afyonkarahisar Valiliği olarak Türk Kızılayımızla birlikte hareket ediyoruz. Sizlerle gurur duyuyoruz, Türk Kızılayımızı çok seviyoruz.' mesajını iletti.

Program sonunda Mobil Aşevinden ikramlar dağıtıldı ve vatandaşlarımız kan bağışında bulundu.

Editör: Haber Merkezi