“Afyonkarahisar Bölgenin En Önemli Ticaret Potansiyeline Sahip”

AK Parti İnsan Hakları Başkan Yardımcısı, Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven hafta içi gerçekleştirmiş oldukları ziyaretler ile ilgili yazılı bir açıklama yayımladı. Milletvekili Yurdunuseven mesajında; Türk Hava Yolları, Zafer Havalimanı işletme şirketi olan IC Şirketi yöneticileri, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'le görüşmeler gerçekleştiren Afyonkarahisar heyetinin görüşmeleri hakkında bilgiler verdi. Yapmış olduğu açıklamasında Afyonkarahisar için her alanda geliştirmeler ve çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmaların kapısının Ankara'dan açıldığına dikkat çeken Yurdunuseven; "Türkiye için durmak, yılmak, yorulmak yok diyerek çalışmalarımızı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde sürdürdüğümüz gibi Afyonkarahisar'ımız için de durmadan, duraksamadan, yılmadan ve yorulmadan çalışmayı sürdürüyoruz. Kütahya ve Afyonkarahisar Milletvekillerimiz ile beraber bölgemiz için son derece önemli olan Zafer Havalimanı'nın işletme faaliyetlerini yürüten IC şirketi ve THY yetkileleri ile havalimanımızın daha verimli ve etkin hale getirilmesi için ortak bir görüşme gerçekleştirdik. Bu görüşmenin nihayetinde yine konu hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu ile değerlendirmelerde bulunduk. "dedi.

Afyonkarahisar Bölgenin En Önemli Ticaret Potansiyeline Sahip

Afyonkarahisar'ın bölgedeki önemi ve ihracat potansiyelini Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na ayrıca hatırlattıklarına vurgu yapan Yurdunuseven; "Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu ile yaptığımız görüşmede Afyonkarahisar'ımızın üretim, ticaret ve ihracat potansiyelinin ne denli yüksek olduğunu ve bu potansiyeli kullanabilmek adına Zafer Havalmanı'nın önemi üzerine istişarelerde bulunduk. Daha önce şehrimizi bizzat ziyaret eden Sayın Ulaştırma Bakanımız gerek şehrimiz gerekse Zafer Havalimanı noktasında gerekli çalışmaların yürütüldüğünü belirttiler. İlgi ve alakalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.

Enerji Yatırımları Hızla Büyüyor

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile yaptıkları görüşmelerle ilgili AK Parti İnsan Hakları Başkan Yardımcısı, Afyonkarahisar Milletvekili Yurdunuseven; "Afyonkarahisar'ımızın her açıdan potansiyeli yüksek olduğunu biliyor ve bu bilgiyi hükümetimizin bakanlarına ve kurumlarına sürekli hatırlatıyoruz.Yatırımların burada büyük karşılık bulacağından şüphemiz yok. Şehrimizdeki enerji yatırımlarıyla ilgili Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez'le verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Şehrimizde doğan talepler ve yapılabilecek yatırımlar üzerine değerli bakanımızla sürekli iletişim halindeyiz." dedi.

Sporun Şehrine Yaraşır Yatırımlar

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ile de görüşen Yurdunuseven, görüşmeleri hakkında; "Birçok farklı spor dalında da benzersiz etkinliklere sahne olan Afyonkarahisar'ımızın spor alanında da marka şehir olma yolunda sona yaklaştığını söyleyebiliriz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızla temmuz ayı içerisinde imzaladığımız protokol ile Afyonkarahisar'ımız ve 17 ilçesine yeni yarı olimpik havuzlar, gençlik merkezleri, spor salonları, semt sahaları, futbol , voleybol, basketbol alanları, tenis kortları, yürüyüş yolları ve benzeri pek çok eserin müjdesini vermiştik. Bu projeler en kısa zamanda birer birer vatandaşlarımızın hizmetine girecek. Bu projeler ve önümüzdeki dönem için planladığımız projeler üzerine de Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Kasapoğlu ile istişarelerde bulunduk. Değerli bakanımıza şehrimize vermiş olduğu destek ve ilgi,alakadan dolayı teşekkür ediyorum."dedi.

Afyonkarahisar'ın Sahip Olduğu Değerleri Koruyoruz

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'la yapmış oldukları görüşme hakkında da bilgi veren Yurdunuseven; "Afyonkarahisar barındırdığı tüm maddi önemlerin yanısıra sahip olduğu ve geçmişten günümüze taşıdığı manevi değerler hasebiyle Diyanet İşleri Başkanlığımız için ayrı önem arz ediyor. Bu sebeple bizlerde Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Ali Erbaş'la istişare halinde yeni çalışmalar planlıyor ve hayata geçiriyoruz. Bu doğrultuda Afyonkarahisar Valimiz Gökmen Çiçek, Milletvekillerimiz Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ve İl Müftümüz Sinan Kazancı ile beraber ziyaret ettiğimiz Diyanet İşleri Başkanımız Ali Erbaş ile diyanet yatırımları ve şehrimizin sahip olduğu değerler üzerine değerlendirmelerde bulunduk. Planladığımız her çalışmamızda Afyonkarahisar'ımızın kültürel değerlerini ve geleneklerini göz önünde bulundururak çalışmalarımızı buna uygun gerçekleştiriyoruz. Mevlevilik ve Ahilik gibi önemli değerleri bugün hala yaşatan ve sadece Afyonkarahisar için değil ülkemiz için son derece önemli alimleri ve değerleri barındırmış Afyonkarahisar'ımızın değerlerini ve bu değerleri yaşatmak için yaptığımız çalışmaları Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Ali Erbaş'a da aktardık. Bu noktada yapılacak çalışmalar üzerine istişarelerimizi sürdüreceğiz.Diyanet İşleri Başkanımız Ali Erbaş ile ilimizin kadro ihtiyacı ve müftülük binası ile ilgili yaptığımız istişarede, pozitif yaklaşımından dolayı Diyanet İşleri Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi