Afyonkarahisar Belediyesinden Kadir Gecesi Özel Programı

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu gece olarak kabul edilen Kadir Gecesi’ne özel program düzenlendi.

Belediyemiz tarafından Zafer Meydanında düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ramazan ayı boyunca etkinlikler düzenleyen Belediyemiz, Ramazan’a elveda derken de yine vatandaşlarımızı bu ayın ruhuna uygun programlarda buluşturdu. Kadir Gecesi Özel programı Zafer Meydanında Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı ardından Medine iftarı düzenlendi. İftar programında meydanımız bereketle doldu taştı.

Kur'an bülbülleri Hafız Ahmet Yüksel, İmam Hatip Mansur Sağır ve Murat Alkan’ın yer aldığı programda akşam namazının ardından Enderun usulü teravih namazı kılındı. İlahi ve kasidelerin de okunduğu program Enderun Usulü Teravih Namazı kılınmasıyla son buldu.

TÜM İSLAM ÂLEMİNİN KADİR GECESİ MÜBAREK OLSUN

Kadir Gecesine özel bir program hazırladıklarını ifade eden Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, "Ramazan-ı Şerif ayının son günlerini idrak ettiğimiz bu kutlu zaman diliminde Kur'an-ı Kerim'deki ifadesiyle bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ne erişmenin huzur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu gecenin feyiz ve bereketinden en güzel şekilde istifade etmemiz adına Kadir Gecesi özel programı yaptık. Rabbim hepimizi arınmış bir şekilde bayrama erişmeyi ve razı olduğu kullar arasına dâhil olmayı nasip eylesin. Tüm İslam âleminin Kadir Gecesi'ni kutluyor; huzur, barış, mutluluk ve kardeşlik içerisinde nice Ramazan ayı idrak etmemizi Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum" dedi.

PAYDAŞLARIMIZLA BİRLİKTE MEDİNE USULÜ İFTAR PROGRAMI DÜZENLEDİK

Tüm İslam âleminin Kadir Gecesini kutlayan Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar ise; “Bu gece müminlerin miracı. Bu geceyi dualarla namazlarla Kur’an-ı Kerim tilavetleri ile geçiriyoruz. Afyonkarahisar Belediyesi olarak paydaşlarımızla birlikte Medine usulü iftar programı yaptık. Vatandaşlarımız Enderun usulü teravih namazı ile ibadetlerini yapacaklar. Cenab-ı Allah bizleri nice Ramazanlara ve Bayramlara ulaştırsın” dedi.

Editör: Haber Merkezi