afyonkarahisar Belediye Meclisi'nden Barış pınarı Harekâtı’na destek

BELEDİYE MECLİSİNDEN KAHRAMAN ORDUMUZA SELAM OLSUN

Afyonkarahisar Belediye Meclisi, Fırat'ın doğusunda terör örgütlerinin varlığını sonlandırmak, hudutlarımızın ve halkımızın güvenliğini sağlamak, bir barış koridoru tesis etmek için Kahraman Ordumuzca başlatılan "Barış Pınarı Harekâtı”nı destekleme kararı alınması hakkında önergeyi oy birliği ile kabul etti. Olağanüstü toplanan Meclis, Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türk ordusuna tam destek mesajı yayınlarken, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, tüm Meclis Üyeleri ve toplantıya katılan muhtar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, asker selamıyla Mehmetçiğe selam gönderdi.

Toplantının açılış konuşmasını Belediye Başkanı Mehmet Zeybek yaptı. Başkan Zeybek açıklamasında şu görüşlere yer verdi. “Ülkemiz, Fırat’ın doğusunda terör örgütleri PKK/PYD/YPG ve DEAŞ’ın varlığını sonlandırmak, hudutlarımızın ve halkımızın güvenliğini sağlamak, bir barış koridoru tesis ederek Suriyeli kardeşlerimizin bir an önce kendi topraklarına, evlerine dönüşlerini sağlamak üzere Barış Pınarı Harekâtını başlatmıştır.

Öncelikle bilinmelidir ki bu harekât Türkiye bir tercih değil, zorunluluktur. Çünkü sınırımızın hemen yanı başında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunun ülkemiz için oluşturduğu tehdit ortadır. Bir terör koridoru oluşturma hesaplarını bozan ve bekamızı güvence altına alan Barış Pınarı Harekâtı, aynı zamanda tüm bölgeye huzur ve güvenlik vadetmektedir.

Barış Pınarı Harekatı, bölgeye dönük okyanus ötesi dizayn girişimlerine de bir cevap niteliğindedir. Özellikle terör örgütü PKK/PYD/YPG eliyle değiştirilmeye çalışılan bölgenin demografik yapısını gerçek haliyle muhafaza ederek Fırat’ın doğusu başta olmak üzere tüm bölgeninbarış ve istikrarına katkı sunacağımıza inanıyoruz. Bölgenin tarihi, toplumsal ve kültürel değerlerine sahip çıkan Türkiye,Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatlarında olduğu gibi Barış Pınarı Harekatı bölgesinde de yeni bir iklimin oluşumunu sağlayacaktır.

Ülkemizin bu harekât ile gerçekleştirmeyi amaçladığı en önemli hususlardan biri de Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasıdır. Türkiye başından beri çözümün Suriye’nin toprak bütünlüğünden geçtiğini savunmuştur. Şu anda gerçekleştirilen harekât, bu amaç için de önemli bir adımdır. Türkiye Cumhuriyeti, Suriye halkını ve Türk halkının güvenliğini, refahını ve huzurunu istemektedir.

Bu çerçevede, vatansever tüm vatandaşlarımızın desteğini alan bu harekatı, Meclisimizin birlik beraberliğinin göstergesi olarak tüm Meclis Üyelerimizin katılımı ile, terör destekçisi ülkelere ve onların maşası Terör örgütlerine karşı bir dik duruş,bir irade beyanı olarak,kamuoyu önünde desteklemek ve bunu karara bağlamak üzere gündeme getirdik. Kesinlikle inanıyorum ki bu karar buradan oybirliği ile çıkacak olup, Vatanımızın bekasına göz diken bu emperyalist devletler ve onların maşası tüm terör örgütlerine bir tokat olacağı gibi ,Kahraman askerlerimize de bir moral ve destek olacaktır.

Harekattaki haklı kararlılığımız ve silahlı kuvvetlerimizin üstün başarıları devam ederken ABD ve ülkemiz arasındaki 17.10.2019 tarihinde yapılan zirve toplantısında ülkemizin güneyindeki güvenli bölge oluşturulması isteğimiz kabul edilerek, terör örgütlerinin güvenli bölge dışına çıkarılması başta olmak üzere 13 maddelik anlaşmaya varılmıştır. Bu anlaşma ile Türkiye istediğini almış ve kazançlı çıkmıştır. Terör örgütlerinin güvenli bölgeyi terk etmeleri için 120 saat süre verilmiş olup, bu süre içerisinde Türkiye “barış pınarı harekatına” ara vermiştir. Bu sürenin sonunda gelişecek olaylar neticesinde, devletimizin ve silahlı kuvvetlerimizin alacağı karar ve uygulamaların sonuna kadar destekçisi olduğumuzu belirtiyoruz.

Şimdi hazırlamış olduğumuz önergeyi okutarak oylarınıza sunacağım. Tüm vatansever Türk evladının kırmızıçizgileri olan vatan ve bayrağımıza gelecek tehditlere karşı tüm kimliklerini bir kenara bırakarak tek vücut olan milletimizin bu güzel haslet ve tutumunu bir kez daha Belediye Meclisi olarak göstereceğine inancımız tamdır. Belediye Meclisi olarak Barış Pınarı Harekâtında Devletimizin ve Kahraman Mehmetçiğimizin her zaman yanında olduğumuzu bildiriyoruz. İnanıyoruz ki; gün her türlü siyasi ayrılıklarını bir kenara bırakarak bir ve beraber olma günüdür. Çünkü söz konusu milli güvenliğimizdir. Ülkemizin bekasıdır ve söz konusu VATANDIR.” diye konuştu. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in açıklamalarının ardından Belediye Meclis Üyesi Yasin Beşkardeşler hazırlanan önergeyi okudu.

BARIŞ PINARI HAREKÂTINI DESTEKLİYORUZ

Kırk yıldan bu yana karanlık bir ideolojiyle onbinlerce vatandaşımızın hayatına kast eden Güneydoğu Anadolu Bölgemiz başta olmak üzere ülkemizin gelişmesini ve kalkınmasını engelleyen; bebek, çocuk, kadın dinlemeden insanlarımızı katleden PKK terör örgütü, yok edilmesi gereken bir cinayet şebekesidir. Devletimiz, güvenlik kuvvetleriyle bölücü terör örgütü PKK’ya karşı yıllardan beri büyük bir mücadele vermektedir. Devletimizin yalnızca terör örgütüne karşı değil, uluslararası destekçilerine karşı da verdiği büyük mücadele sınırlarımız içinde olduğu kadar sınırlarımız dışında da yürütülmektedir. Teröre karşı milletçe verdiğimiz bu mücadelenin bir diğer ayağını da Barış Pınarı Harekâtı oluşturmaktadır...

DAEŞ, PKK, PYD, YPG AYNIDIR...

Suriye'de sekiz yıldır sürmekte olan iç savaşta tarihin gördüğü en büyük insanlık dramlardan biri yaşanmaktadır. Bu savaşta milyonlarca insan yurtlarından olmuştur. Binlerce insan barbarca katledilmiştir. İç savaşla birlikte doğan otorite boşluğunda terör örgütleri geniş bir alan bulmuştur.Suriye topraklarının önemli bir bölümü DAEŞ/PYD/YPG gibi terör örgütlerinin eline geçmiştir. PKK'nın Suriye'deki yapılanması olan PYD/YPG, Kuzey Suriye'de geniş bir alanı kontrol etme imkânı bulmuştur. Bu alan üzerinden ülkemize saldırılar düzenlenmektedir.Terör örgütüne sağlanan binlerce tır silah ve yoğun dış destekle bir terör koridoru yaratılmaya çalışılmaktadır. Bu terör örgütleri Suriye'de yaşanan iç savaşla birlikte ortaya çıkan istikrarsızlıktan faydalanarak kontrol ve otorite imkânı bulmuşlardır.

Otoritelerini yüz binlerce insanı öldürerek ve milyonlarca insanı yerlerinden ederek sağlayan, en uzun kara sınırımızı sürekli olarak tehdit eden terör örgütleri isimlendirilme, görünüş ve üniformaları açılarından farklılaşsalar da özlerinde aynıdırlar. Birbirinin ikiz kardeşidirler. Etnik temizlik uygulayan, demografik yapıyı kendi ideolojileri çerçevesinde değiştiren bu zalim örgütlere karşı milli güvenliğimizi sağlamak için uluslararası antlaşmalardan aldığımız yetkiyle Suriye Milli Ordusu ile birlikte Barış Pınarı Harekatı düzenlenmiştir.

Bu operasyonun amacı bölgemizi teröristlerden temizlemek ve yurtlarından edilmiş Suriyelileri ülkelerine geri göndermektir.Bölgemizin istikrar, barış ve refahına karşı en büyük tehdit olan DAEŞ=PKK=PYD=YPG terör örgütlerinin bu yıkıcı faaliyetlerini sonlandırmak, yurtlarını zulüm, sürgün, baskı ve katliamla yitirmiş yüz binlerce Suriyeli’nin vatanlarına dönüşlerini sağlamak için düzenlenen Barış Pınarı Operasyonu'nu Belediye Meclisleri olarak destekliyor, ordumuza muvaffakiyetler diliyoruz. Belediye Meclislerimiz, kahraman Mehmetçiklerimizin yanındadır. Ülkemiz, Fırat’ın doğusunda terör örgütleri PKK/PYD/YPG ve DEAŞ’ın varlığını sonlandırmak, hudutlarımızın ve halkımızın güvenliğini sağlamak, bir barış koridoru tesis ederek Suriyeli kardeşlerimizin bir an önce kendi topraklarına, evlerine dönüşlerini sağlamak üzere Barış Pınarı Harekâtı başlatılmıştı.

Harekattaki haklı kararlılığımız ve Silahlı Kuvvetlerimizin üstün başarıları devam ederken ABD ve Ülkemiz arasındaki 17.10.2019 tarihinde yapılan zirve toplantısında ülkemizin güneyindeki güvenli bölge oluşturulması isteğimiz kabul edilerek, terör örgütlerinin güvenli bölge dışına çıkarılması başta olmak üzere 13 maddelik anlaşmaya varılmıştır. Bu anlaşma ile Türkiye istediğini almış ve kazançlı çıkmıştır. Terör örgütlerinin güvenli bölgeyi terk etmeleri için 120 saat süre verilmiş olup, bu süre içerisinde Türkiye “Barış Pınarı Harekâtına” ara vermiştir. Bu sürenin sonunda gelişecek olaylar neticesinde, Devletimizin ve Silahlı Kuvvetlerimizin alacağı karar ve uygulamaların sonuna kadar destekçisi olduğumuzu belirtiyoruz”

Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Kasap ve İYİ Parti Grubu adına söz alan İrfan Özsandık Fırat'ın doğusunda terör örgütleri PKK/PYD/YPG ve DEAŞ'ın varlığını sonlandırmak üzere başlatılan 'Barış Pınarı Harekâtı’na tam destek verdiklerini ifade ettiler.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Mehmet Zeybek hazırlanan önergeyi , Belediye Meclis Üyelerinin oylarına sundu. Önerge, oy birliği ile kabul edildi.

Editör: Haber Merkezi