Afyonkarahisar Abigem. genel kurul toplantısı yapıldı

Afyonkarahisar Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) A.Ş.’nin 5’inci Genel Kurulu, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) gerçekleştirildi. Genel Kurul’un açılış konuşmasını yapan ATSO ve Afyonkarahisar ABİGEM A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, “ABİGEM’in özelliği çok ortaklı olmasıdır. Afyonkarahisar’dan ve Afyonkarahisar dışından ortaklarımız var. 28 ortağımız bulunuyor. Afyonkarahisar’dan ve diğer illerin Ticaret ve Sanayi Odaları’ndan, Borsalarımız’dan, sivil toplum örgütlerinden ortaklarımız ABİGEM’in bünyesinde bulunuyor. Tüm ortaklarımız ABİGEM’e güç katmaktadır. Buraya teşrif ettikleri için tüm ortaklarımıza teşekkür ediyorum. Beşinci defa bu Olağan Genel Kurulu yapıyor olmamız, ABİGEM şirketini başarıyla devam ettirdiğimizin göstergesidir. Çünkü bazı şehirlerde ABİGEM’ler çok faal değil. Son dönemdeki ekonomik gelişmelerden dolayı kârımız biraz azalmış durumda, ama çok zarar eder durumda değiliz. Bundan sonraki proje çağrıları ile daha iyi bir duruma geleceğimizi düşünüyoruz. Tavşanlı’da yaptığımız son Yönetim Kurulu toplantısında ortaklarımızın da ABİGEM’den faydalanmalarını tavsiye ettik. ATSO ve Afyonkarahisar Ticaret Borsası olarak, AB ile ilgili, Kalkınma Ajansı’yla ilgili projelerimizi hep ABİGEM’le çalışarak, ABİGEM’e yaptırmaktayız. ABİGEM’in proje hazırlama ve kazanma başarı oranı iyi noktada. Şimdiye kadar Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’na hazırladığı projelerden hiç kaybı olmadı. Bunun dışında iki UR-GE projesi yürütüyoruz. Bu projelerin tüm eğitimlerini ABİGEM’e veriyoruz. Gayet memnunuz. Diğer paydaş ve ortaklarımızın da ABİGEM’i bu noktada kullanmalarını rica ediyoruz. Böylelikle paydaşlarımıza ve ortaklarımıza faydamız olacağını ümit ediyoruz. Bir başka noktada ise ABİGEM’in daha fazla iş yapmasını sağlamış olacağını düşünüyoruz” dedi.
Gerçekleştirilen Genel Kurul’a Afyonkarahisar ABİGEM A.Ş. ortaklarından; Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Afyonkarahisar Ticaret Borsası, Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim-Sağlık ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı, Afyonkarahisar Sanayici ve İş Adamları Derneği (AFSİAD), S.S. Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkar Kredi Kefalet Kooperatifi, Afyonkarahisar Madeni Sanatkârlar Esnaf Odası, Afyonkarahisar İscehisar Mermerciler Derneği, Dinar Ticaret ve Sanayi Odası, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Kütahya Ticaret Borsası, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Afyonkarahisar Şubesi, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü temsilcileri ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Antalya Ticaret Borsası, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası, Afyonkarahisar Boğaz Mermerciler Derneği, Afyonkarahisar Bakkallar Esnaf Odası, Isparta Ticaret Borsası, Sandıklı Ticaret Borsası, Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası, Bolvadin Ticaret ve Sanayi Odası, Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası, Sandıklı Ticaret ve Sanayi Odası vekilleri katıldı.
Afyonkarahisar ABİGEM A.Ş.’nin faaliyetlerinin gelir ve giderleri ortaklara okunduğu ve ibra edildiği Genel Kurul’da önümüzdeki 3 yıllık dönem için Yönetim Kurulu üyelerinin seçimi yapıldı. Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nı temsilen Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nı Temsilen İhsan Şengül, Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim-Sağlık ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı’nı temsilen Salim Gelincik, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Afyonkarahisar Şubesi’ni temsilen Mahmut Emin Birliktir, Afyonkarahisar Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (AFSİAD)’ı temsilen Abdurrahman Alp, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nı temsilen İbrahim Tekeli ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’nı temsilen Fatih Alkış.

Editör: Haber Merkezi