“Afyonkahisar’ın geleceği bakımından son derece önemli”

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün açılışı yapılan  bölgesel nitelikli ”Zafer Havalimanı”nın hizmete girmesiyle, Afyonkarahisar’da termal turizmi canlanacağını belirtti.
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu,Zafer Havalimanı’nın, İç Ege Bölümü’nü oluşturan Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak’ın havayolu ulaşımı ihtiyacını karşılamak amacıyla inşa edildiğini söyledi.
Turizm yatırımlarına her geçen gün yenilerini ekleniyor
Havalimanının hizmete girmesinin, zengin termal kaynaklara sahip Afyonkarahisar’da heyecanla beklendiğini belirten Balkanlıoğlu, ilde önemli termal turizm yatırımları bulunduğuna ve bunlara her geçen gün yenilerinin eklendiğine dikkati çekti. Balkanlıoğlu, yurt dışında faaliyet gösteren sigorta şirketlerinin tedavi amacıyla termal kaynaklara ilgi gösterdiğini, ancak ulaşımı gerekçe göstererek vazgeçtiğini dile getiren Balkanlıoğlu, ”Zafer Havalimanı kent merkezine ve termal kaynaklara yarım saat uzaklıkta. Açılışı, Afyonkahisar’ın geleceği bakımından son derece önemli” dedi. Afyonkarahisar’ın dünyada termal turizmin başkenti olduğunu ve 5 yıldızlı oteller sıralamasında Türkiye genelinde 6′ncı sırada yer aldığını anlatan Balkanlıoğlu, ildeki otellerin sağlık sistemine uygun araç, gereç ve uzman donanımına sahip olduğunu ifade etti.
“Tanıyamayacağımız bir kent konumuna gelecek”
Balkanlıoğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin (AKÜ) termal kür ve rehabilitasyona dayalı fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi bulunduğu bilgisini vererek, şöyle konuştu:
”Yurt dışından termal kür, fizik tedavi, rehabilitasyon gereksinimi olan özellikle yaşlı nüfusun Afyonkarahisar’a çok fazla rağbet edeceğini düşünüyoruz. Ortadoğu, Arap alemi, Türki cumhuriyetlerden birçok kişi, havalimanı aracılığıyla kente kolayca ulaşabilecek. Havalimanı sayesinde kentimizin geleceği çok parlak. Afyonkarahisar gelecekte turizmden çok fazla istifade edecek bir il konumunda. 10-15 yıl sonra Afyonkarahisar tanıyamayacağımız bir kent konumuna gelecek. Antalya konumunda olacak.” İlin, 10 futbol sahası, 15 bin kişilik stat, tenis kortları ve tüm su sporlarının yapılabileceği tesislere önemli takımların kamp yapabileceği bir merkez haline geldiğine işaret eden Balkanlıoğlu, tanıtıma daha fazla önem vermeleri gerektiğini belirtti.
 
Editör: Haber Merkezi