Afyon’dan Halep’e yardım TIR’ları dualarla uğurlandı
 
          Afyonkarahisar Genç STK Platformu tarafından İnsani Yardım Vakfı (İHH) Afyonkarahisar Şubesi öncülüğünde başlatılan ‘Halep’e Yol Açın’ kampanyası toplanan yardım malzemelerini taşıyan 5 tır Halep’e uğurlandı. Kıyafetten, gıda ürünlerine,  battaniyeden, oyuncak ve bebek bezlerine kadar  125 ton ağırlığında bir çok ihtiyacı içerisinde barındıran yardım tırları, İstasyon Meydanından tekbir sesleri ve dualar eşliğinde yola çıktı.
 
“HALEP İÇİN UYKULARIMIZ KAÇMALI”
 
        Uğurlama töreninde Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Talha Erdoğan, STK Komisyonu adına bir konuşma yaptı. Suriye’de altı yıldır uluslararası yasalar umursanmadan silahsız insanların üzerine bombalar yağdırıldığına dikkat çeken Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Talha Erdoğan, Halep’deki sessiz kalan tüm vidan sahiplerine ‘Halep için uykularımız kaçmalı” diyerek seslendi. Bütün dünya zalimleri biraraya gelse, Suriye’ye herkes sırtını dönse, mazlumun yanında olacaklarını bildiren Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Talha Erdoğan “ Afyonkarahisar Genç STK Platformu olarak buradan açıklıyoruz ki; rehavete kapılmayacağız, ümitsizliğe düşmeyeceğiz. Eğer Suriye konusunda dik durmasak yarın sıra bize gelebilir. Bu katliamlar nedeniyle faillerin karşısındayız. Ülkemizdeki iç ve dış düşmanlara karşı buradan seslenmek istiyoruz. 15 Temmuz ruhu ilelebet devam edecektir. İnanlar bizimledir. Afyonkarahisar ensar olmanın hakkını layıkıyla yerine getirdi. Dün olduğu gibi bugünde iri olduk, diri olduk, Halep için yardım seferberliğine sessiz kalmadık. Tüm Afyonkarahisar halkına sivil toplum kuruluşlarına hassasiyet ve fedakârlıkları için şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.
 
KATKI VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ
 
         Suriye’de altı yıldır yaşanan dram karşısında Türkiye’de ve dünyada kamuoyu oluşturma noktasında İHH olarak görev aldıklarını bildiren İHH Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ertürk ise “Halep konusu ile ilgili olarak başta Cumhurbaşkanımız ve Hükümetimiz olmak üzere birçok sivil toplum örgütü ile birlikte Halep’te yaşanan dram karşısında sessiz kalınmamış, yapılabilecek bir dizi etkinlikler yapılmıştır. Afyonkarahisar Genç Sivil Toplum Örgütleri Platformu olarak gençlerimiz dört tırı doldurmuşlar, Belediye Meclis Üyemiz İşadamı Haydar Kaya Bey’de kendisi bir tırı doldurmuş toplamda 5 Tır’ı Halep’e gönderiyoruz. Desteklerinden dolayı Afyon’da faaliyet gösteren tüm kamu kuruluşlarına, Belediyemize, Üniversitemize, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okullarımıza, sivil toplum örgütlerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi. Aralık ayı içerisinde 20 tıra ulaşmayı hedeflediklerini kaydeden İHH Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ertürk, “Bu tırlarla birlikte Afyon’dan gönderdiğimiz tır sayısı 10 olacak.  Önümüzdeki hafta itibariyle 5 tır daha gönderilecek. Planlamamız Aralık ayı içerisinde 20 yardım tırı Afyon’dan Halep’e göndereceğiz. Katkı ve destek veren tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
 
TEKBİR VE DUALARLA UĞURLANDI
 
            Gönderilen yardım tırları arasında Belediye Meclis Üyesi Haydar Kaya’da Halep’’de yaşanan drama sessiz kalmadı.  Haydar Kaya öncülüğünde Belediye Meclis Üyeleri ve ilimiz yumurta sektöründe faaliyet gösteren işadamlarının destekleriyle Halep’e bir tır dolusu un topladı. Haydar Kaya, desteklerinden dolayı işadamlarına ve Belediye Meclis Üyelerine şükranlarını sundu. Konuşmaların ardından İl Müftüsü Şükrü Kabukçu tarafından dua yapıldı. Duanın akabinde hazırlanan yardım tırları tekbirlerle Halep’e uğurlandı”
 
         Uğurlama törenine Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir, Belediye Meclis Üyesi Haydar Kaya, Şükrü Genelioğlu, İnsani Yardım Vakfı (İHHA) Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ertürk, Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Talha Erdoğan ile Afyonkarahisar Genç STK Platformu Üyeleri katıldı.
 
Editör: Haber Merkezi