Afyon’da yamaç paraşütü festivali başladı

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Afyonkarahisar’da da ilk olma özelliği taşıyan Yamaç Paraşütü Festivali Çakırköy tepesinde başladı. Festivale 10 ilden 100.Yıl anısına 100 sporcu katılım sağladı. Bugün başlayan yamaç paraşütü festivali yarın da devam edecek.

Afyonkarahisar spor alanında ilklere imza atmaya devam ediyor. Büyük Taarruz’un 100.Yıl anısınıa 100 paraşüt pilotu festival için Çakırköy tepesine geldi. Festivalde birbirinden keyifli uçuşlar gerçekleşirken, gökyüzü paraşütlerle süslendi.

Yamaç paraşütü festivalinin Afyonkarahisar’da ilk kez düzenlendiğini vurgulayan Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu: “ Afyonkarahisar’da bir ilk olan yamaç paraşütü festivalindeyiz. Bu festivalimiz, Büyük Taarruz’un 100.Yılı anısına 100 yamaç paraşütü pilotlarımızla beraber şu an semalarda çok özel bir ambiyansla gökyüzünü süslüyorlar. Dolayısıyla biz burada Afyon’un gündemine hem gökyüzünden hem sudan hem da karadan mesajlar da vermek istiyoruz. Afyonlu gençlerin yamaç paraşütüne ilgi duymasını istiyoruz. Yamaç paraşütü ile ilgili de gerekli alt yapı çalışmalarını yapacağız” dedi.

Öte yandan, yamaç paraşütü festivaline katılan pilotlar, Afyonkarahisar’da festival olduğundan dolayı duydukları memnuniyeti belirtti.

Editör: Haber Merkezi