Afyon'da Suç Örgütüne Yönelik Operasyon
Afyonkarahisar'da, suç örgütü kurarak hırsızlık, uyuşturucu ticareti, fuhuş yaptırmak, tehdit ve şantaj suçlarını işlediği iddiasıyla gözaltına alınan 13 kişiden 9'u adliyeye sevk edildi.
Alınan bilgiye göre, polis ekipleri, il merkeziyle Emirdağ, Çobanlar ve Bolvadin ilçelerinde, yaklaşık 3 ay süren takip sonucu çeşitli suçlara karıştığı ileri sürülen kişilerin bulunduğu 16 ev ve bir iş yeriyle iki araca eş zamanlı operasyon düzenledi.
Ekiplerce gözaltına alınan F.A, A.E, R.K, H.A, İ.F, A.G, F.I, M.P, E.T, M.B, H.Ş, A.K, Y.Ü'nün, 21 kez hırsızlık, birer kez yağma, küçük yaşta çocuğu fuhuşa teşvik etme ile kasten yaralama olaylarını gerçekleştirdiği belirlendi.
Söz konusu adreslerde yapılan aramalarda, çalıntı olduğu değerlendirilen 4 adet LCD ekranlı televizyon, motosiklet, cep telefonu ve küpe, 3 adet dizüstü bilgisayar, fotoğraf makinesi, yüzük ve bilezik, ikişer av tüfeği ve kol saati, 1 adet kuru sıkı tabanca, uydu cihazı, MP3 çalar ve DVD oynatıcı, 22 gram esrar, 5 adet uyarıcı hap ile çok sayıda imitasyon takı ele geçirildi.
Şüphelilerin, hırsızlıktan elde ettikleri malzemeler karşılığında uyuşturucu madde satın alıp kullandıkları ve bunları sattıkları, hırsızlık yaptırdıkları kişileri uyuşturucu bağımlısı yaptıkları, yaşı küçük bir kişiyi bağımlı hale getirip fuhuş amaçlı istismar ettikleri tespit edildi.
Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek ve örgüte üye olmak, suç örgütüne yardım etmek, hırsızlık, uyuşturucu ticareti, fuhuş yaptırmak, tehdit ve şantaj suçlarını işlediği öne sürülen şüphelilerden 9'u adliyeye sevk edildi, 4'ü ise sorgularının ardından serbest bırakıldı.



Editör: Haber Merkezi