AFYON’DA SEZERYANLI DOĞUM ORANI YÜKSEK
Normal sezaryanda yüzde 49'luk bir oran var. Devlet hastanelerimizde yüzde 38,5, özel hastaneler yüzde 64, üniversite hastanemizin yüzde 51, toplamda 2011 oranları mevcuttur. Üniversitemizde geçen yıla göre düşüş var. Özel hastanelerde geçen yıla göre düşüş yok. Bakanlığımıza bağlı hastanelerde yüzde 6'lık bir düşüş var.
 
İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, normal doğuma göre sezeryanlı doğum oranının daha fazla olduğunu bu oranda son bir kaç yıllık verilere bakıldığında bu oranın çok az düşüş gösterdiğini açıkladı. 
Özel hastanede oran yüksek
Afyonkarahisar'da göreve başladığı günden itibaren sürekli olarak Sağlık Bakanlığı uygulamaları doğrultusunda normal doğumun yaygınlaşması için çaba sarf ettiklerini vurgulayan İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, bakanlığın bu konuda çok duyarlı olduğuna dikkat çekti. Son üç yıllık verilere bakıldığında sezeryan yöntemli doğumlarda bir miktar düşüş olduğunu ancak bu oranın hedeflenen oran olmadığını aktaran Dr. Yemenici; "İlimizdeki hastanelerde 2009 yılında doğumevinde, üniversite hastanemizde ve özel hastanelerde dahil olmak üzere 10 bin 341 adet doğum gerçekleşmiş. Bu doğumların yüzde 49,5'u toplamda sezeryanle yapılmış. 2009 yılındaki veri detayına baktığımızda ise, Bakanlığımıza bağlı kamu hastanelerinde 7 bin 768 adet doğum olduğunu görüyoruz. Bunların 3 bin 429'u sezeryan olmuş, bakanlığa bağlı hastanelerde 2009'da sezeryan oranı yüzde 44'dür. Özel hastanelerde bu oran yüzde 71'dir. Üniversitemizde bu rakam yüzde 55 civarındadır. İl geneline bakıldığında yüzde 49,5'dur." dedi.
Editör: Haber Merkezi