Afyon'da 'Savunuculuk ve Lobicilik' Eğitim Çalışmaları
Alternatif Politikalar Merkezi (APM) Genel Başkanı ve eski milletvekili Mahmut Koçak, Afyonkarahisar genelinde gruplar halinde 800 gence eğitim verileceğini söyledi.
Koçak, gençlere yönelik gerçekleştirilen 'Savunuculuk ve Lobicilik' isimli toplantıda yaptığı konuşmada, APM'nin, Türkiye'de ve ülke dışında mili siyaset açısından önemli çalışmalar yaptığını kaydederek, "Bu alanda gençliğin enerjisinin aktif ve olumlu bir şekilde kullanılmasından yola çıkarak, aynı çalışmaları Afyonkarahisar'da da yapmak istiyoruz" dedi.
Hıdırlık mesirelik alanda bulunan bir restoranda düzenlenen eğitim toplantısının açılış konuşmasını yapan Mahmut Koçak, APM'nin, Afyonkarahisar Gençlik Platformu Derneği ile işbirliği ile gerçekleştirdiği, 'Savunuculuk ve Lobicilik' eğitim çalışmalarının Afyonkarahisar gençliğinin gelişmesine katkı sağlamak olduğunu dile getirdi. Kent genelinde gruplar halinde 800 gence eğitim verileceğini kaydeden Koçak, eğitim çalışmasında kent ve ülke sorunlarının ele alınacağını, katılımcılar arasında konulara ilişkin fikir alışverişinde bulunulacağını söyledi. Toplantılarla gençliğin toplum içerisinde daha aktif olmasını ve enerjisinden toplumun faydalı bir şekilde yararlanılmasının önünü açmayı hedeflediklerini anlatan Koçak, şunları söyledi: "Toplumumuzun yüzde 65'inin 28 yaş ve altı olmasına rağmen bu büyük genç nüfusumuzdan yeteri kadar istifade edemiyoruz. Övündüğümüz genç nüfusumuzu daha etkin hale getirilmesine katkı sağlamak için bu eğitim çalışmalarını başlattık. APM, temel eğitim olarak, savunuculuk, lobicilik, liderlik ve kişisel iletişim tekniklerini doğru kullanmak konusunu bir görev olarak gördü ve buradan başlanması gerektiğini belirledi. Genç nüfusa sürekli olarak, gelecekte sorumluluk verileceğini vaat ediyoruz ve gelecek sizsiniz diyoruz. Gençliğe değer vererek, gençliği bütün projelerin merkezine koyarak, çalışmalarımızı yürütmeliyiz."
APM'nin, Türkiye'de ve ülke dışında milli siyaset açısından önemli çalışmalara imza attığını anlatan Koçak, Kuzey Afrika'dan Orta Afrika'nın içlerine, Orta Doğu'dan Türk dünyasındaki hemen hemen tüm coğrafyada, başarılı çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, bu başarının Afyonkarahisar'da da aynı şekilde yürütüleceğini sözlerine ekledi
Editör: Haber Merkezi