Afyon’da Ramazan Heyecanı Başladı

Ramazan’ı karşılamak için tüm hazırlıklarını tamamlayan Belediyemiz, Ramazan ayının manevi atmosferine uygun çok sayıda sosyal ve kültürel etkinliği hayata geçiriyor. Vatandaşlarımız, Ramazan boyunca birbirinden farklı ve ilginç organizasyonlarla Zafer Meydanı’nda aynı çatı altında bir araya geliyor.

Belediyemiz, 1 ay boyunca düzenlenecek etkinlikler kapsamında ilk gün bu heyecanı çocuklarımızla buluşturdu. Hacivat Karagöz, Âşık ile Maşuk, Tuzsuz Deli Bekir ve Temel Kaptan gibi geleneksel gösterileri, çocuk yarışmalarını ve Ramazan Çarşısını Afyonkarahisarlılarla buluşturdu. Hem ailelere hem de çocuklara yönelik etkinlikler, gölge oyunları ve yarışmalar Ramazan ayı boyunca Zafer Meydanı’nda olacak.

RAMAZAN COŞKUSU VE NEŞESİNİN ADRESİ ZAFER MEYDANI

Şehrimizde çocuklar, masal kahramanları ile birlikte ramazana ait kavramlarla tanışıyor. Miniklere ramazanın güzelliklerini anlatan Hacivat Karagöz, Âşık ile Maşuk, Tuzsuz Deli Bekir ve Temel Kaptan Zafer Meydanı’nda çocuklarla buluştu.

Çocuk oyunları, animasyon gösterileri ve eğlencelerin yanı sıra Karagöz-Hacivat, Meddah gibi geleneksel Türk tiyatrosu örneklerinin yer aldığı etkinlik programı Ramazan ayı boyunca devam edecek.

“AFYONKARAHİSAR’DA RAMAZAN BAŞKA GÜZEL”

Amaçlarının Ramazan coşkusunu çocuklara farklı şekilde yaşatmak olduğunu ifade eden Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, “Çocuklarımızın, Ramazan ayını daha coşkulu, daha eğlenceli geçirmeleri adına ‘Afyonkarahisar’da Ramazan başka güzel' dedik ve bu etkinlikleri düzenlemeye karar verdik. Amacımız onlara Ramazan coşkusunu, mutluluğunu daha farklı duyurmak, hissettirmek ve farklı bir ay yaşatmak. Geçen yıl pandemi nedeniyle Ramazan ayımız biraz buruk geçti. Pandemi sonrası düzenlemeye başladığımız dini, sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerle halkımıza, gençlerimize, çocuklarımıza eğlenecekleri, öğrenecekleri, mutlu olacakları ortamlar ve zaman dilimleri oluşturma gayreti içerisinde olduk. İkindi vakti ardından dini sohbetleri, ünlü tasaffuv insanlarının merak edilen konularda yapacağı söyleşiler, ilahi sanatçılarının sunacağı dinletiler, çocuklara yönelik gölge oyunları gibi etkinliklerle yediden yetmişe tüm hemşehrilerimizi Zafer Meydanımızda Ramazan çatısı altında buluşturmak istiyoruz. İlk oruç tuttuğumuz bu günün akşamında da ailelerimiz burada çocukları ile beraber bu ayın maneviyatını yaşadılar. Ramazan neşesini ve ruhunu vatandaşlarımızla yaşamak bizleri de mutlu ediyor. Herkesi Zafer Meydanımıza bekliyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi