Afyon'da Öğretmenler Yalova Valisi'ni Protesto İçin Derslere Girmedi

Afyonkarahisar'daki eğitim sendikaları ve üyeleri kalp krizinden hayatını kaybeden öğretmen Halil Serkan Öz'ü sınıfta azarlayarak kovan Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nu derslere girmeyerek protesto etti.

Türk Eğitim Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Kamu Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, öğretmenlere ve eğitim çalışanlarına saygısızlığın adeta moda haline geldiğini söyledi. Neredeyse her gün eğitim çalışanlarına yönelik saldırı, hakaret, şiddet ve taciz haberlerinin gündemi işgal ettiğini belirten Şenol, son olarak Yalova'da yaşanan elim olayın bardağı taşırdığını kaydetti. Şenol, “Yalova’nın sayın Valisi Selim Cebiroğlu’nun, hem de öğrenci ve meslektaşlarının huzurunda hakaret etmesi ve tahkir edici davranışları, Halil Serkan Öz öğretmenimizin kalp krizine giden ve hayatını kaybetmesine neden olan bir süreci başlatmıştır.” dedi. Eğitim çalışanlarına yönelik saldırı ve şiddeti esefle telin ettiklerini ifade eden Şenol, hangi kademede olursa olsun görevinin kendisine verdiği yetkileri aşarak ‘sultanlık’ edalarıyla kamu çalışanlarına karşı seviyesiz ve çirkin tutum sergileyenleri kınadıklarını anlattı. Şenol, öğretmen ve eğitim çalışanlarına itibar istemenin en tabi hakkı ve görevlerini olduğunu dile getirdi.Şenol, bu ikaz ve eylemlerin sorumluluk makamlarını işgal edenler tarafından duyulmasını ve bir daha böylesi acı hadiselerin yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını istediklerini dile getirdi.

“VALİYİ KINIYORUZ”

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif-Sen) Afyonkarahisar İl Temsilcisi Abdullah Hatipoğlu da Vali Selim Cebiroğlu’nun kamuoyundan ve eğitim camiasından hala özür dilemediğini söyledi. Cebiroğlu’nun öğretmen Halil Serkan Öz’ü küçük düşürerek sınıftan kovmaya kalktığını hatırlatan Hatipoğlu, “Ancak, bir meslektaşımıza yapılan bu haksız saldırının aslında kendine özgü değerler hiyerarşisi olan eğitim sistemimize ve tüm meslektaşlarımıza yapıldığı da bir gerçektir. Sayın valinin ağzından çıkan sözler meslektaşımızın kalbine isabet etti. Ve meslektaşımız hayatını kaybetti. Bu müessif olayda meslektaşımız hayatını kaybederken ‘öğretmenlik, ‘devlet adamlığı’ ve ‘insanlık’ ta derin yaralar almıştır.” dedi.

Hatipoğlu, insanlar arasında iletişimin ve problemlere çözüm arayışlarının baskıyla, şiddetle değil ikna ile olması gerektiğini bilen medeni insanlar olarak ülkenin dört bir yanında baskıya, şiddete, saldırıya maruz kalan öğretmenlerin yanında olduklarını anlattı.

Editör: Haber Merkezi