Afyon’da Market Ve Pazaryerlerine Fahiş Fiyat Denetimi

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Cuma namazı çıkışı basın mensuplarına yönelik yaptığı “Vatandaşın bu noktada ezilmesine tahammül edemeyiz” açıklamasının hemen ardından daha öncede rutin olarak yapılan piyasadaki fahiş fiyat dalgalanmasına yönelik denetimlerimiz artarak devam ediyor.

Bu kapsamda Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Ticaret İl Müdürü işbirliğinde semt pazarlarına ve marketlere fahiş fiyat ve etiket denetimi yapıldı. Zabıta Müdürlüğü ile Afyonkarahisar Ticaret İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştirdiği denetimlerde Fatih Semt Pazarında tezgâh açan esnafımız ile marketler denetlendi.

Denetimlere Zabıta Müdürü Taner Çelik ve Ticaret İl Müdürü Serhat Sümer bizzat katılırken, fahiş fiyat artırımının önüne geçme adına çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini söyledi.

Pandemi süreci boyunca maske- mesafe ve hijyen kurallarına yönelik denetimlerin yanı sıra fahiş fiyat uygulamalarına karşı da çalışma yaptıklarını söyleyen Zabıta Müdürü Taner Çelik, “Her zaman sahalardayız” dedi.

Taner Çelik; “Valimiz Gökmen Çiçek ve Başkanımızın talimatlarıyla pandemi sürecinde pazaryerlerinde maske mesafe ve hijyen kurallarına yönelik denetimlerimizin kararlılıkla devam ediyor. Her zaman sahalardayız. Bugünde aynı şekilde Ticaret İl Müdürlüğümüzle işbirliği halinde artan fahiş fiyat ve etiket kontrolü amacıyla her gün her pazarda yaptığımız gibi denetimlerimize devam ediyoruz. Pek çok komisyonda zabıta teşkilatımızdan arkadaşlarımız var. Bu zor dönemde halkımızın yanında olmak adına denetimlerimiz artarak devam edecek. Bu vesileyle bizlerden desteğini esirgemeyen Ticaret Bakanlığımıza, Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’e ve Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e teşekkür ediyorum” dedi.

Ticaret İl Müdürü Serhat Sümer ise haksız fiyat artışlarını önleme adına Ticaret Bakanlığı tarafından Türkiye çapında başlatılan çalışmaları Afyonkarahisar’da aralıksız devam ettiklerini söyledi. Serhat Sümer; “Ticaret Bakanlığımızın Türkiye çapında başlatmış olduğu haksız fiyat artışlarını önlemek adına yapmış olduğumuz çalışmalar ilimizde başta Sayın Valimiz olmak üzere Belediye Başkanımızın da desteği ile aralıksız sürdürüyoruz. Bu denetimlerimiz sırasında fiyat dalgalanmalarını, aşırı fiyat artışlarının nereden kaynaklandığını tespit ediyoruz. Desteklerinden dolayı Valimiz Gökmen Çiçek ve Belediye Başkanımıza teşekkür ederim” dedi.

Editör: Haber Merkezi