Afyon’da Mahalle İftarları başladı

Geleneksel mahalle iftar programlarına bu yıl da devam eden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ilk mahalle iftarını Osman Gazi Mahallesi'nde gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın ev sahipliğinde düzenlenen geleneksel mahalle iftarlarının bu yılki başlangıç noktası Osmangazi Mahallesi oldu. Ayrım yapılmaksızın mahallede yaşayan herkesin davet edildiği iftar programına, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, eşi Emine Çoban, Belediye Meclis Üyesi İbrahim Yıldız, AK Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, Belediye Özel Kalem Müdürü Mehmet Savaş, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Galip Şanlı, Osmangazi Mahallesi Muhtarı Arif Zenger, Belediye birim sorumluları ve mahalle halkı katıldı.

"TALEP ETTİĞİMİZ HİZMETLERİ PEYDERPEY ALIYORUZ"

Protokol mensuplarıyla vatandaşların aynı masalarda oturup aynı yemeği yediği iftar sonrası kısa bir konuşma yapan Osmangazi Mahallesi Muhtarı Arif Zenger, Başkan Burhanettin Çoban'dan talep ettikleri hizmetleri peyderpey aldıklarını belirterek, "Mahallemizin yolları, kaldırımları yapıldı. İhtiyacımız olan semt pazarı açıldı. Hatta semt pazarı, mahallemiz için belediye başkanımızın ebedi bir eseridir. Kendisine tüm mahalle sakinlerimiz adına teşekkür ediyorum" dedi. Muhtar Arif Zenger, Osmangazi Mahallesi'nin yeni bir yerleşim yeri olmasından dolayı ulaşımda sıkıntılar çektiklerini, ayrıca bodrum katlarda oturan vatandaşların su abonesi olamadıklarını belirterek, bu konularda Başkan Çoban'dan destek istedi.

"MAHALLE İFTARLARIMIZA HERKES KATILABİLİR"

Tüm mahalle sakinlerinin Ramazan ayını tebrik ederek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise görevinde dokuz yılı geride bıraktığını hatırlatarak, bu sürede Afyon’da bir çok ilkleri başlattıklarını söyledi. Bunlardan bir tanesinin de mahalle iftarları olduğunu belirten Başkan Burhanettin Çoban, "Bu yılki Ramazan’ın ilk iftarını Osmangazi Mahallemizden başlattık. İnşallah Salı günü Hamidiye-Yunus Emre mahallemizde ikinci iftarımızı yapacağız. Bu davetimizi onurlandıran tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum." dedi. Mahalle iftarları için, 'sadece alt gelir grubu insanlar katılıyor' şeklinde bir algı oluştuğuna dikkat çeken Başkan Çoban, “Kesinlikle böyle bir şey yok. Biz, mahalle halkı hiç olmazsa Ramazan’da bir gün bir araya gelsinler, tanışıklıkları ve muhabbetleri artsın istiyoruz. Zengin, alt gelirli, orta gelirli, genç veya yaşlı herkesin gelmesi bizi mutlu ediyor. Bir çok mahallemizde de 'Sayın Başkanım Allah razı olsun, senin sayende biz ilk defa Ramazan’da bir araya geldik' diye şükranlarını ifade ediyorlar." diye konuştu.

BAŞKAN ÇOBAN'DAN MÜSLÜMAN ÜLKERE "İSRAİL SİTEMİ"

Konuşmasının bir bölümünü İsrail'in Kudüs'te Filistin halkına yönelik son saldırısına ayıran Başkan Çoban, İsrail'in zulmüne karşı sessiz kalan Müslüman ülkelere yüklendi. İsrail'in yıllardan beri ilk kıblegâhımız olan Kudüs’te soykırım uyguladığını vurgulayan Başkan Çoban; "Bu duruma Türkiye’den başka tepki koyan Müslüman bir ülke yok. Allah bu Müslüman ülke liderlerini basiret ve şuur sahibi yapsın inşallah. Eğer Müslümanların dertleriyle dertlenmiyor, kendi zevk ve sefalarıyla şatafatlarıyla meşgul oluyorlarsa da Allah inşallah onların elinden, sahip oldukları gücü alsın kullanacak liderlere versin inşallah. Ben İsrail’den daha çok inanın bu konuda kılını kıpırdatmayan Arabistan gibi Birleşik Arap Emirlikleri gibi Mısır gibi ülkelere lanet okuyorum. Orada 2 binden fazla yaralı var, biz diyoruz ki 'Türkiye olarak özel ambulans uçakla göndereceğiz o uçakla yaraları getirip Türkiye’de tedavi ettireceğiz' Mısır buna izin bile vermiyor. Bu nasıl bir Müslümanlıktır." ifadelerini kullandı.

"MAHALLE İFTARLARININ SEÇİMLE HİÇBİR ALAKASI YOK"

Ülkemizin 24 Haziran’da yeni bir seçime gideceğini hatırlatan Başkan Çoban, mahalle iftarlarının seçimle hiçbir alakası olmadığını kaydederek, "Biz her yıl Ramazan ayında yaklaşık on mahallemizde bu tür iftar programları yapıyoruz. Bunu dört beş yıldır bir gelenek haline getirdik. 24 Haziran’da da ülkemiz ve milletimiz için en güzeli neyse açla, fakirlerle, engelliyle ve mazlumla en çok kim ilgilenecekse Allah onlara iktidar nasip etsin inşallah" dedi. Başkan Burhanettin Çoban, konuşmasının son bölümünde, Osmangazi Mahallesinde yapılan hizmetleri anlattı ve Mahalle Muhtarı Arif Zenger'in taleplerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

" ÇOK ŞÜKÜR SÖZÜMÜ BÜYÜK ORANDA TUTTUM "

2009 yılında göreve başladığında, Osmangazi Mahallesi ile birlikte bölgede bulunan; Orhan Gazi, Yeşilyurt, Ertuğrul Gazi ve Battal Gazi mahallelerinin durumunu çok iyi hatırladığını dile getiren Başkan Çoban, "O zamanlar mahalle muhtarlarımız bana gelip, 'Sayın Başkanım bize bir kamyon mıcır gönderde yollara dökelim' derlerdi. Ben de o zaman kendilerine, 'mıcırla falan uğraşmayın, doğalgaz çalışması bittikten sonra her yere inşallah ya beton parke yada asfalt yapacağız' demiştim. Sözümü de büyük oranda tuttum çok şükür. Osmangazi ve Yeşilyurt Mahallelerimizde geçen yıl 100'er bin metrekarenin üzerinde beton parke çalışması yaptık. Bu yıl için de yine Nisan ayında ihalemizi yapmıştık ama geçen yıl; KDV dahil, işçilik dahil, kum dahil 21 lira olan beton parkeye müteahhit firmalar bu yıl 44 lira fiyat verdiler. Bu fiyatların çok yüksek olduğunu, garip gurabanın parasını israf etmeyeceğimizi söyledik. İlgili arkadaşlarım planlamasını yaptı. Kendi asfalt şantiyemizde, kendi ekiplerimizle en uzak ihtimalle kışa girmeden doğalgaz girmiş tüm sokaklarımızın sıcak asfaltını en güzel bir şekilde yapacağız. Bundan hiç şüpheniz olmasın" dedi.

"YAPAMAYACAĞIM BİR ŞEYİN SÖZÜNÜ ASLA VERMEM"

Mahalle Muhtarı Arif Zenger'in bodrum katlarda oturan vatandaşların su aboneliğiyle ilgili talebini de değerlendiren Başkan Çoban, "Sadece bu mahallemizde değil, şehrimizin değişik mahallelerinde 2 bin-3 bin tane bodrum katında daire var. Hepsi aynı problemden dolayı bana geldiler. Öncelikle, niye su aboneliği alamıyor onu anlatayım... Vatandaşımız bunları yaparken kömürlük ya da depo olarak yapıyor. Depo bir iş yeridir, bir mesken değildir. Dolayısıyla belediyemiz buna su bağlayamıyor, elektrik bağlayamıyor. Bağlandıysa bunların ticari tarifeden ödenmesi gerekiyor. Ben 2010 yılında, 'tüm bodrum kattaki meskenlerin su abonesi yapılması, depo ise meskene çevrilmesi ve buna tapu verilmesiyle ilgili bir belediye meclisi kararı aldım. Ancak İçişleri Bakanlığı'na şikayet edildim. Müfettiş geldi ve benimle birlikte o karara imza atan tüm meclis üyesi arkadaşlarım mahkemede yargılandık ve ceza aldım. Mahkeme, bu işten dolayı 'hükmün açıklanmasının ertelenmesine' karar verdi. Yani burada bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Cumhurbaşkanımız 'İmar Barışı' ile ilgili yeni bir kanun imzaladı, eğer orada kurtaracak bir şey varsa ancak oradan kurtarabiliriz. Ben yapamayacağım edemeyeceğim bir şeyin sözünü asla vermem" diye konuştu.

"BAYRAM ÖNCESİ 15-20 OTOBÜS HİZMETE BAŞLAYACAK"

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Osmangazi Mahalle halkının ulaşımla ilgili talebini de değerlendirdi. Mevcut dolmuş hatlarıyla birlikte, bir süre Turex firmasının daha sonra da Afsu firmasının 2,5 yıl kadar süreyle ilimizde toplu taşıma hizmeti verdiğini belirten Başkan Çoban, "Afsu firmasının büyük miktarlarda zarar ederek hizmetini sonlandırmasından sonra, Belediye olarak biz bu işi üstlendik. İnşallah YÜNTAŞ şirketimiz kanalıyla toplu taşıma işini yapacağız. 40 otobüs alımı ile ilgili Meclisimizden karar çıktı ve otobüslerimizin siparişini verdik. Çok büyük ihtimalle Ramazan Bayramı öncesinde 15-20 otobüsümüz hizmete başlayacak. Yine büyük olasılıkla Temmuz ayı başında da topyekun 40 otobüsümüz tamamen halkımıza hizmet verecek. Sanırım otobüslerimiz hizmete girdiğinde özellikle mahallelerimizin ulaşımla ilgili sorunları da çözülecektir" ifadelerini kullandı.

İftar öncesi, eşi Emine Çoban ile birlikte masaları tek tek dolaşarak, mahalle sakinlerinin Ramazan ayını kutlayan Başkan Çoban, iftar sonrası da isteyen tüm vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

Editör: Haber Merkezi