Afyon’da Kapalı Pazaryeri, hizmete girdi.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın seçim vaatlerinden olan Kapalı Pazaryeri, hizmete girdi.

Sadece bölgenin değil, Türkiye'nin en büyüğü olma özelliğini taşıyan Afyonkarahisar Belediyesi Katlı Kapalı Pazaryeri genişletişmiş haliyle haftanın Çarşamba ve Cuma günleri halkımızın hizmetinde olacak.  

Halil Ağa Semt Pazarı'nın yıkılmasıyla Fuar Alanı'na taşınan pazaryeri, uzun süre büyük tartışmalara konu olmuştu. Gerek pazar esnafı, gerekse vatandaşların büyük bir kısmı tarafından memnuniyetsizlik ortamı yaratan Fuar Alanı Pazaryeri, beklentileri tam olarak karşılayamamıştı.

Yaşanan olumsuzlukları görerek 2009 seçimleri öncesi Afyonkarahisarlılar'a 'pazaryerini ayağınıza getireceğiz" sözünü veren Başkan Burhanettin Çoban, sözünde durdu ve eski otogar alanında Türkiye'nin en büyük ve en modern katlı kapalı pazaryerini halkımızın hizmetine sunmayı başardı.

Geçtiğimiz yıl deneme amaçlı olarak açılan ancak esnaf odalarının talebi üzerine açık olan üst katı kapatılan Kapalı Pazaryeri hizmete girdi. 

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Belediye Meclis Üyesi Şükrü Genelioğlu ve Özel Kalem Müdürü Mehmet Savaş ile birlikte Katlı Kapalı Pazaryeri'ni ziyaret etti. Bir süre pazaryerini gezen Başkan Çoban, satış yapan esnafa hayırlı işler diledi. Esnaf ve vatandaşlar ise böylesine modern ve konforlu bir pazaryerini ilimize kazandırdığı için Başkan Çoban'a teşekkür ettiler.

Yapılan araştırmalara göre sadece bölgenin değil, Türkiye'nin en büyük katlı kapalı pazaryeri olma özelliği taşıyan Kapalı Pazaryeri, bodrum katıyla birlikte 19 bin metrekare kapalı alanda hizmet verecek.

Afyonkarahisar halkını yazın sıcaktan kışın soğuktan koruyacak şekilde tasarlanan pazaryerine asfalt ve çevre düzenlemesi hariç 12,5 milyon lira para harcandı. Yoğun kar yağışı nedeniyle bir kısım pazar esnafı tezgâhını açamazken, yine aynı şekilde vatandaşlardan da alışveriş için beklenen rağbet olmadı.

 

Editör: Haber Merkezi