Afyon'da ISO 9001 Genel Bilgilendirme Semineri
Afyonkarahisar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde verilen 'ISO 9001 Genel Bilgilendirme Semineri'ne katılım yoğun oldu.
Zafer Kalkınma Ajansı'nın (ZEKA) yürüttüğü 2013 Yılı Teknik Destek programı kapsamında Afyonkarahisar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından hazırlanan 'Mesleki Eğitimde Kalite Sisteminin Geliştirilmesi' isimli proje, ZEKA tarafından kabul edilmiş ve desteklenmeye değer bulunmuştu. Proje kapsamında uzmanlar tarafından 6 Ocak'tan itibaren Afyonkarahisar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde yönetim sisteminin elden geçirilmesi ve aksayan yönlerinin düzeltilmesi yönünde tüm personele kalite yönetim sistemiyle ilgili eğitimler verilmeye başlamıştı. Eğitim ve danışmanlık faaliyetleri kapsamında 18 Ocak'ta okul personeline 'ISO 9001 Genel Bilgilendirme Semineri' verildi.
Seminerin açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi müdürü Erol Avcıoğlu, ISO 9001'in etkin bir kalite yönetim sistemini tanımlayan standartı olduğunu kaydederek, "ISO 9001 kalite yönetim sistemleridir. Okulumuz bu standardın şartlarını sağladığında ISO 9001 belgesini tüm çalışanlarımızın gayret ve fedakarlıkları ile alabileceğini umut ediyorum. Bu belge okulumuzda eğitimin uluslararası kabul görmüş bir standarda uygun olarak yürütüldüğünü gösterir" dedi.
Seminerde açılış konuşmalarının ardından katılımcılara İSO 9001 Belgesi'nin avantajları anlatıldı.
Editör: Haber Merkezi