Afyon'da Gezi Parkı Eyleminde Kavga 
Afyonkarahisar'da, Gezi Parkı eylemlerine destek için eylem yapan gruba, başka bir grup saldırdı.
Afyonkarahisar'da, Gezi Parkı eylemlerine destek için eylem yapan gruba, başka bir grup saldırdı. Çıkan olaylara polis biber gazıyla müdahale ederken, saldırgan grup olay yerinden kaçtı. Müdahale sırasında bazı eylemciler biber gazından etkilenirken, vatandaşlar evlerinin balkonlarından polisin müdahalesine tepki gösterdi.
Afyonkarahisar'da, dün gece Gezi Parkı eylemelerine destek vermek amacıyla bir grup tencere ve tavalarla eylem yaptı. Üniversite öğrencilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişilik grup, Yeşilyol Caddesi'nde toplandı. Tencere ve tavaları birbirine vurarak ses çıkartan eylemciler, zaman zaman hükümet aleyhinde slogan attı. Polis ekiplerinin uzaktan izlediği grup, marşlar ve şarkılarla tepkilerini sürdürdü.
EYLEMCİLERE SALDIRI KAVGA BAŞLATTI
Cadde üzerindeki özel bir kız öğrenci yurdunda kalan öğrencilerin de destek verdiği eylem sırasında alkollü olduğu iddia edilen 4 kişinin kız yurdunun olduğu bölgede slogan atarak eyleme destek vermesi üzerine olaylar çıktı. Slogan atan 4 kişiye, kimlikleri henüz belirlenemeyen 7 kişilik bir başka grup saldırdı. Taraflar arasında çıkan kavgaya caddenin karşısında bekleyen polisin müdahalesi sert oldu. Biber gazlı müdahalenin ardından saldırgan grup olay yerinden kaçtı. Polis bu sırada eylemcilere biber gazıyla müdahale etmesi tepkilere neden oldu.
Müdahale sonrası uzun süre yerde yatan gençlere yardım için öğrenci yurdundan ve evlerden aşağıya su şişeleri atıldı. Polisin müdahalesine balkonlarından tepki gösteren vatandaşlar, uzun süre ellerindeki tencere ve tavaları birbirine vurarak protestolarını sürdürdü. Polisin biber gazını direkt gözüne sıktığını iddia eden bir eylemci, güvenlik güçlerine küfür etti. Polis, eylemci gruptan 3 kişiyi gözaltına aldı.
EYLEM YURTLARA YAYILDI
Eyleme kaldıkları özel öğrenci yurdunun balkonlarından destek veren kız öğrenciler, bir süre sonra polis tarafından megafonla uyarıldı. Bunun üzerine Kredi Yurtlar Kurumu Yurdu'nda ve diğer özel yurtlarda kalan öğrenciler de eylem yaptı. Gece yarısı yurtların önünde toplanan yaklaşık 300 öğrenci, slogan atarak yürüyüş yaptı. Eylemci öğrenciler, İstiklal Marşı ve 10'uncu Yıl Marşı'nı okuduktan sonra hükümet aleyhine slogan attı. Öğrenciler daha sonra eyleme son vererek yurtlara döndü
Editör: Haber Merkezi