Afyon’da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 89. yıl dönümü Afyonkarahisar'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen törene, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Albay Gökhan İsmet Gülmez ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, MHP Afyon Milletvekili Kemalettin Yılmaz, AK Parti Afyon Milletvekili Halil Ürün, idare amirleri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar'ın Cumhuriyet'in kurulduğu ve kazanıldığı topraklar olduğunu belirterek, ''7 yılda aşılmaz denen siperler 7 saatte aşılarak, 15 gün geçmeden düşman İzmir'den denize döküldü. Emperyalist güçlerin İzmir'den başladığı işgallerinin asıl amacı, Türk milletini Anadolu'dan tamamen çıkarıp atmaktı. Ancak Sakarya'da yenilgiyi tadınca en azından Afyon ve geride kalan toprakları elimizde tutalım diye burada büyük bir tahrifat yaptılar’’ dedi.

Balkanlıoğlu, "Cumhuriyeti biz 7 düvele karşı verilen milli mücaleyle kazandık. Ancak, emperyalist güçler emellerinden hala vazgeçmediler, bu topraklarda hala gözleri var. Biz Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde birkaç çapulcuyla değil, aslında emperyalist ülkelerle de mücadele ediyoruz. Ancak milletimiz en kısa sürede bu belanın da üstesinden gelecektir. İnşallah Türkiye gelecekte dünyanın en güçlü ülkesi olacaktır" diye konuştu.

Tören, şiirlerin okunması, konser ve halk oyunları gösterisiyle son buldu.
Editör: Haber Merkezi