Afyon’da Aşevinden her gün 800 kişiye sıcak yemek

Afyonkarahisar'da faaliyet gösteren Kadınana Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Salih Sel, 8 yıldır hizmet veren aşevinden günde yaklaşık 800 kişiye sıcak yemek verildiğini söyledi.
Kadınana Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği Aşevi Yönetim Kurulu ve İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, gerçek ihtiyaç sahibi aileler ve öğrencilere günlük taze sıcak yemek dağıtımı yapıldığını söyledi. Aşevinin 8'inci yılında hizmetlerini geliştirerek sürdürdüğünü aktaran Salih Sel, derneğin hizmete başladığında 250 kişiye günlük taze, sıcak yemek servisi yaptığını vurguladı. Sel, "Kurulduğumuzda yaklaşık 250 kişiye günlük sıcak yemek verirken bu sayı 800'e ulaştı. İlk ve orta dereceli okullarda ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin de yararlanması için yemek dağıtımını öğle saatlerinde yapıyoruz" dedi.
Salih Sel, "Örneğin 4 kişilik bir aileye 8 kişilik yemek vererek akşam da yemelerini sağlıyoruz. Her sene dağıtım sayısı Allah'a çok şükür artarak sürdü. Biz veren elle alan el arasında köprüyüz. Kurulduğumuz günden beri bize düzenli yardım eden şahıslar ve işadamları var. Onlardan aldığımızı ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Ayni ve nakdi hayırsever katkılarını makbuz karşılığında kabul ediyoruz. Kurban etleri, pirinç, şeker, bakliyat gönderimleri oluyor. Bizler aracı konumundayız. Haftanın 7 günü yaklaşık 800 kişiye sıcak yemek veriyoruz" diye konuştu.
Kocatepe Gaztetesi
 
Editör: Haber Merkezi