Afyonkarahisar'da "Akıllı İlaç Kullanımı" Toplantısı
Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü ve 33. Bölge Afyonkarahisar Eczacı Odası işbirliğiyle kentteki serbest eczacılara yönelik "Akılcı İlaç Kullanımı (AİK)" ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Afyonkarahisar Eczacı Odası toplantı salonunda yapılan toplantıya Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Deniz Fırat, Özel Sağlık Hizmetleri Eczacılık ve Tıbbi Cihaz Şube Müdürü Alev Sadioğlu Ecz. Özgür Ata, Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Hizmetleri Şube Mehmet Özavcı, Eczacı Odası Başkanı Melih Köken ile serbest eczacılar katıldılar. Toplantının açılış konuşmasını yapan Dr. Fırat, AİK katılımcılara bilgiler vererek, Sağlık Bakanlığı'nın bu uygulama üzerinde titizlikle durduğunu ve uygulanmasını istediğini belirtti. Dr. Fırat konuşmasında şunları söyledi:
"Müdürlüğümüz olarak siz eczacılarımızla oldukça uyumlu bir çalışma içerisindeyiz. AİK de bu çalışmalarımızdan birisi. Dünya Sağlık Örgütü (Who), 1985'te Nairoba'da yaptığı toplantıda bu çalışmanın temellerini atmıştır. Dünya üzerindeki bilinçsiz ilaç kullanımı ve artan sağlık maliyeti biz sağlık camiasını bu konuda önlemler almaya itmiştir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de akılcı olmayan ilaç kullanımı (AOİK) halk sağlığını etkileyen ciddi bir sorundur. Bu bağlamda ülkemizde 'Akılcı İlaç Kullanımı (AİK) Programı' yürütülmektedir. Akılcı ilaç kullanımı destekleyecek faaliyetlerin yürütülmesi için koordinasyon ve işbirliğinin sağlanması; hekim, eczacı, yardımcı sağlık personeli, halk ve ilaç sektörüne yönelik AİK konusunda davranış değişikliği oluşturmak, farkındalık yaratmak, bilgi ve bilinç düzeyini artırmak hedefiyle AİK Ulusal Eylem Planı 2014-2017 hazırlanmış ve uygulamaya konulmuştur. Ben de AİK İl Koordinatörü olarak Müdürlüğümüz adına, bu programa katılımlarınız ve destekleriniz için teşekkür ediyorum."
Toplantı daha sonra soru cevap şeklinde devam etti.
 
 
Editör: Haber Merkezi