AFYON'DA AHİLİK HAFTASI KUTMALARI
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Ahilik Haftası münasebetiyle Ahilik Komitesi'ni makamında kabul etti.
Ziyarette Ahilik Kültürü'nün önemine dikkat çeken Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ahilik teşkilatının, Anadolu'nun sosyal ve kültürel yapısında ve eğitiminde önemli bir rolü olduğunu ve bu noktada ilimiz esnafının göstermiş olduğu birlik ve beraberliğin mutluluk verici olduğunu söyledi.
Kutlama komitesinin düzenlediği faaliyetleri mutlulukla takip ettiklerini belirten Başkan Burhanettin Çoban ise; "Yüzyıllardır sürdürülen geleneğimizin devamı noktasında gösterdiğiniz çabadan dolayı sizleri tebrik ederiz. Biz de esnaf kardeşlerimizin talepleri konusunda elimizden ne geliyorsa sizlerle işbirliği yaparak sizlerin görüşü doğrultusunda bir ve beraber olmaya çalışıyoruz." dedi. Ahilik Haftasının esnafımıza hayırlı olmasını temenni eden Başkan Çoban ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek tüm esnafımızın Ahilik Haftasını kutladı.
Ahilik kültürünün Afyonkarahisar'da gelişerek devam ettiğini söyleyen Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Abdülkadir Konak ise 'Ahilik Kültürünü yaşatmak için elimizden gelen hür türlü çabayı gösteriyoruz. Ahilik sadece meslek ve sanat öğretmek değil, gençlerimizin ahlaklı, terbiyeli örf ve adetlerini öğrenmesi ve yaşaması için önemli bir teşkilattır" dedi.
Ziyarette Esnaf Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Konak,  Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a çiçek takdim ederek desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.
Ziyarete, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Abdülkadir Konak, Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı M.Emin Birliktir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kazım Çengelci, Ticaret İl Müdürü Ömer Yıldırım, Müdür Yardımcısı Abdurrahman Cengiz, Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Müdürü Mustafa Büyükben, Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Süleyman Ünlüsoy katıldı.
Editör: Haber Merkezi