Afyon'da 7-13 Nisan Sağlık Haftası Etkinlikleri
Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi tarafından, 7-13 Nisan Sağlık Haftası etkinlikleri kapsamında Kent merkezinde vatandaşlara ücretsiz tansiyon ve kan şekeri ölçümü yapıldı.
Okul öğrencilerinin gönüllü olarak Anıtpark'ta gerçekleştirdiği etkinliği gören özellikle orta yaştaki vatandaşlar hemen tansiyon ve kan şekerlerini ölçtürtmek için sıraya geçerken, ücretsiz olarak verilen bu eğitimden duydukları memnuniyeti ifade ettiler.
Etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Muhtar Demirci, Sağlık Haftası'nda topluma böyle yararlı bir hizmet vermek için bu etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi. Etkinlikle birçok hastalığını nedeni olan ve bu yüzdende toplumu yakından ilgilendiren tansiyon ve şeker konusuna dikkat çekmek istediklerini kaydeden Demirci, "Hastalıkların başlangıç aşamasında tedavi çok daha kolay olurken, ilerlemiş safhalarında tedavi çok daha zor ve ağır olabilmektedir. Şunu da belirtmek isterim ki burada yapılan tansiyon ve şeker ölçümlerindeki sonuçların normal sınırların dışında çıkması sizin hasta olduğunuz anlamına gelmez. Ancak sizin hekime muayene olmanız için bir vesile olabilir. Çünkü yapılan her türlü ölçümde hata payını da unutmamak lazım. Zaten size hastalık teşhisini koymaya hekimler yetkilidir. Bizler yardımcı sağlık hizmetlerini yerine getiren hemşire ve teknisyenler yetiştirmekteyiz.
Her yıl Afyonkarahisarımızı Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) proje yarışmasında başarıyla temsil edip, dereceler alan okulumuz 40 kişilik kaliteli eğitim kadrosu ve 401 öğrencisiyle milletimizin sağlıklı yaşaması için üzerine düşen her türlü görevi yapmak için çaba sarf etmektedir. Ben bu etkinlikte görev alan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi.
Editör: Haber Merkezi