Afyon'da '1 Mayıs Tertip Komitesi'nden Kutlama Çağrısı
Afyonkarahisar'da Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) öncülüğünde kurulan 1 Mayıs Tertip Komitesi, 1 Mayıs'ın bütün emekçilerle bir arada kutlanması yönünde çağrıda bulundu.
KESK öncülüğünde kurulan ve içerisinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile birlikte Emek Partisi (EMEP) Afyonkarahisar il teşkilatlarının da bulunduğu '1 Mayıs Tertip Komitesi', bugün düzenlediği basın toplantısında, kutlamaların Anıtpark önünde yapılacağını duyurdu. Komite adına basın açıklamasını, KESK'e bağlı Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Afyonkarahisar Şube Başkanı Hasan Dişyar yaptı. Dişyar, "1 Mayıs 2013'de, dünyanın bütün işçileriyle, emekçileriyle, ezilenleriyle, yoksullarıyla ve kadınlarıyla birlikte erkek egemen kapitalist sistemin sömürüsüne, baskısına karşı, emperyalizmin dünya halklarına saldırılarına karşı; emek için, barış için, eşitlik için, özgürlük ve demokrasi için sesimiz sokaklardan çığ gibi yükselecektir. Tüm halkımızı, 1 Mayıs 2013 günü Anıtpark Meydanı'nda bir arada sesimizi yükseltmeye, sözümüzü söylemeye çağırıyoruz" dedi.
KESK İl Temsilciliği'nde düzenlenen basın toplantısına, CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, EMEP Afyonkarahisar İl Başkanı Hasan Koçak'ın yanı sıra, çok sayıda KESK üyesi katıldı.
Editör: Haber Merkezi