Afyon’a yeni üniversite..

Bakanımız Sayın Veysel EROĞLU Afyon’da idi.

Yeni Üniversite kurulması haberleri de gündeme oturdu.

Bir kısım fikir babası “Afyonkarahisar Teknik Bilimler Üniversitesi” , bir kısmı da “Afyonkarahisar Sağlık Bilimler Üniversitesi” kurulsun diyor.

Başka bir kesimde Afyonkarahisar’da ilk olsun, yörenin tarım ve hayvancılık sektörünü ayağa kaldıracak, Afyonu Marka yapacak Tarımla alakalı bir Üniversite kurulsun diyor.

Birileri şimdiden makam atlama planları yapıyor. Bunca FETÖ kirlenmesine rağmen.

Allah FETÖ cülerden Ülkemizi ve Afyon’u korusun.

Bir Üniversite daha kurulur, seviniriz. Başına da tertemiz, kripto fetö cü olmayan bir Rektör gelir de hizmet eder. Gurur duyarız.

Sağlık sektörü önemli. AKÜ hastanelerine giden hastalarımızı, personeli dinledik.

Randevu almalarda, tahlillerde sıkıntılar var deniliyor.

Aldığımız bilgilere göre AKÜ Tıp Fakültesi hastanesinde durum değerlendirmesi yapalım

Kamuoyunu aydınlatalım dedik.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Hastanesinin, proje olarak açılması, inşaatının başlamasından dönemin Rektörü Prof.Ali ALTUNTAŞ, Rektör Yardımcısı Prof.Kemalettin CONKAR ve şu anda Kütahya Milletvekili Prof.Vural KAVUNCU’nun emekleri var.

Bina bitti açıldı, yetmedi “C” blok yapıldı. Kod düşük tutuldu, sonradan yapılanın, ek bina olduğu belli oluyor. Silueti bozuyor. Birde mecburen “1” kat için ara asansörü var.

Binanın ara camlarında hala inşaat malzemeleri duruyor. Bir gün temizlenir herhalde.

Bu arada 15 Temmuz FETÖ’nün darbe girişimi fena vurdu.

AKÜ Hastanesinde, Göğüs Hastalıkları ve Cildiye de birer Doçent var. Psikiyatride “2” Yard.Doçent, Halk Sağlığında bir Yrd.Doçent, Onkoloji bir Doçent ve bir Yrd.Doç.var. Nörolojide “2” Yrd ,Göz de de “4” Yrd. Doçent var. Bir prof veya Doçent yok.

Darbe sonu AKÜ Tıptan, Profesör, Doçent,Yrd.Doçent ,hemşire ve Sağlık Teknikeri seviyesinde ihraçlar ve tutuklanmalar oldu.

Tıp dekanı yargılanıyor. İki dekan yardımcısı “9” ar yıl ceza aldı.

Başhekim ve dört yardımcısı ve Tıp Etik Kurul Başkanı, “9” ar ceza aldılar.

Göğüs Hastalıkları, Nöroloji, Göz Hastalıklar, Gastroenteroloji gibi bazı ana bilim dalı başkanları profesör idi. İhraç oldular.

Nefroloji, Çocuk hastalıkları, Psikiyatri gibi ana bilim dalları başkanları da doçent idi, onlar da ihraç oldu.

Son 2 yıldır üniversite hastanelerinde ki asistan doktorların yetersizliği basında yer almakta. Asistan doktor, diğer adıyla araştırma görevlisi doktorların, sayılarının azalması nedeniyle , eskiden iki asistan doktorun yaptığı işi şimdilerde bir doktor yapmaktaymış. İki kat iş yüküne rağmen de, asistan doktorların hak edişleri olan döner sermaye paylarının diğer hastanelerle aynı veya daha az olması nedeniyle asistan doktorları istifa ederek diğer hastanelere geçmektelermiş. Asistan doktorların bu problemlerine çözüm üretilmediği için, istifaların önüne geçilemiyormuş.

Son 1 yıl içerisinde AKÜ den“5” asistan doktorun istifa ettiği, bazı istifaların da geleceği konuşuluyor

İllere göre asistan doktorlar için yapılan Tıpta Uzmanlık Sınavı kontenjanlarına baktığımızda;

Afyon Kocatepe Üniversitesine; kendi kadrosunda 15 (3 ü yabancı uyruklu) Sağlık Bakanlığı Kadrosunda 8 olmak üzere toplam da 23 asistan kadrosu verilmiş.

Son çıkan Tıpta Uzmanlık Sınavı Kontenjanlarının ,İllere göre asistan doktorlar için yapılan Tıpta Uzmanlık Sınavı kontenjanlarına baktığımızda;

Afyon Kocatepe Üniversitesine; kendi kadrosunda 15 (3 ü yabancı uyruklu) Sağlık Bakanlığı Kadrosunda 8 olmak üzere toplam da 23 asistan kadrosu verilmiş.

Bu durum diğer iller için de aynı ise problem yok. Ama bu durum sadece AKÜ için böyleyse durum farklı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi kadroları hayli geride 52 il arasında, 41. Sırada yani sondan 12. Sırada. Bizden daha az alan iller hangileri;

Adıyaman (13 kadro), Balıkesir (14 kadro), Çorum (10 kadro), Erzincan (9 kadro), Giresun (5 kadro), Kars (7 kadro), Kırşehir (7 kadro), Kütahya (kadro), Ordu (kadro), Yozgat (16 kadro), Zonguldak (19 kadro).

Bu şehirlerdeki Tıp Fakülteleri arasında sadece Zonguldak Karaelmas, Afyon Kocatepe Üniversitesinden eski, diğerleri ise, henüz 10 yıldan daha yeni fakülteler. Oysa Afyon Kocatepe Üniversitesinin hastane hizmetleri bu yıl 20. Senesini dolduracak.

Çevre illere baktığımızda; Eskişehir Osmangazi 67 kadro, Isparta Süleyman Demirel 43 kadro almış.

Ankara ve Afyondakiler bu durumu görmüyor mu? Ya da bilerek mi bu şekilde kadro dağıtılıyor?

AKÜ “ONKOLOJİ “hastanesi bitti. Tefrişte bitmek üzere.

Ama, maalesef Onkoloji de “1” Doçent ve “1” Yrd.Doçent var.

Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Hastanesi 1993 de açılmış. Sadece Onkoloji Hastanesinde 24 yıl sonra “ 43” Profesör,”16” Doçent kadrosuna ulaşmış.

AKÜ Tıp kurulalı “20” yıl oldu.”22”Profesör,”18” Doçent ve 62 Yrd.Doçent var.

Binalar yapılıyor, reklamlar yapılıyor, fakat içi çok önemli. Daha çok yolumuz var demek ki.

Birde tabela Fakültelerimiz var.

Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Eczacılık Fakültesi.

AKÜ’de kadro alamayan mağdurların sorunları devam ediyor.Emek vermişler kadro alamıyoruz diyorlar.