Afyon, Ülkenin Et Sektörüne 3.7 Milyar TL Katkı Sağlıyor
Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, kentteki et sektörünün daha fazla modernleşmesi için gerekli çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.
Konu ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yapan Arap, Afyonkarahisar'ın 1 milyon 391 bin hektar yüzölçümü, 536 bin hektar verimli tarım alanıyla, 310 bin adet büyükbaş, 835 bin adet küçükbaş ve 13 milyon kanatlı varlığıyla 2013 yılında ülke ekonomisine 3.7 milyar TL katkı sağladığını söyledi. Türkiye'de et sektöründe önemli bir yere sahip olan Afyonkarahisar'da, sektörün daha fazla modernleşmesi ve gelişmesi için önemli çalışmalar yapıldığını da belirten Arap, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:
"Hayvansal üretimin daha modern bir şekilde ilerlemeye devam etmesi için il müdürlüğümüz denetiminde bir çok işletme gibi kombina ve kesimhanelerimizde bakanlığımız mevzuatları çerçevesinde modernizasyon yapmak üzere yatırımlarına başlamışlardır. Kentimizdeki et sektörünün daha modern bir şekilde gelişimine devam etmesi adına her türlü çalışma yapılmaktadır. Onay belgesi almak üzere müracaat eden ikinci işletme olan bu firmamız gerekli yatırımlarını tamamlayarak hijyenik bir üretimin yapılacağı modern bir tesisi kurmuş bulunmaktadır. Amacımız kentimizde sağlıklı et üretiminin arttırılması ve üretimin daha hijyenik ortamlarda yapılmasının sağlanmasıdır. Üretimden sofraya her adımın takipçisi olan il müdürlüğümüz, kentimiz tarım ve hayvancılığının gelişmesi için çalışmalarını sürdürmektedir. Ayrıca il müdürlüğümüzce başlattığımız çalışma neticesinde tüm kesimhanelere kamera takılmış ve uygulamaya geçilmiştir. Yaptığımız çalışmalar umuyorum ki ülkemiz genelinde diğer kentlerimize de örnek teşkil etmekte ve Afyonkarahisar güvenilir gıda üretiminin merkezi olma noktasında ileriye taşımaktadır."
Editör: Haber Merkezi