Afyon Termalde Hedef Yılda 2 Milyon Turist
Yaklaşık 1 milyon 650 bin kişinin geçen yıl yararlandığı Afyonkarahisar'daki termal tesisler, çoğunluğu yerli, yılda 2 milyon turist hedefini yakalamayı amaçlıyor.
Sağlık turizmin en fazla yatırım aldığı şehirlerden Afyonkarahisar, yerli ve yabancı turist sayılarında da artış yaşıyor. Son 5 yıl içinde 5 yıldızlı Termal otellerinin sayısı 3'ten 8'e yükselen Afyonkarahisar'da, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün verilerine göre 2012 yılında toplam 1 milyon 648 bin 874 kişi Termal sulardan faydalandı. Bir önceki yıla oranla yaklaşık yüzde 7'lik artış yaşanan rakamlarla Afyonkarahisar, önümüzdeki 3 yıl içinde yılda 2 milyon turisti ağırlamayı hedefliyor. Türkiye'deki 34 Termal turizm alanından 4'ünün bulunduğu Afyonkarahisar'da, apart, tatil köyü, villa ve pansiyon olarak kullanılan Termal yapıların yatak kapasitesi de 6 bini aştı.
Afyonkarahisar'daki turist rakamlarının sevindirici olduğunu söyleyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, 5 yıldızlı tesislerin sayısının 2 yıl içinde 8'den 12'ye, 5 yıldızlı yatak kapasitesinin ise 5 binden 10 bine yükselmesini beklediklerini anlattı. Afyonkarahisar'ın Termal sağlık alanında bir marka olmayı hedeflediğini aktaran Vali Balkanlıoğlu, "Dünyanın en şifalı Termal suları, Afyonkarahisar'da" dedi.
'Termal SAĞLIK TURİZMİNDE MARKA OLACAĞIZ'
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile belediyelerin belgelendirdiği tüm tesislerin 20 bin Termal yatak kapasitesi olduğunu hatırlatan İrfan Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:
"Şu an 5 yıldızlı olarak yapıldığını bildiğimiz 4-5 tesis var. Bu tesisler tamamlandığında otel yatak sayımız 10 bini geçecek. Toplam yatak sayısının 30 bini aşması hedefleniyor. Afyonkarahisarımızda suyumuzun sıcaklığı 125 dereceyi buluyor ve litresindeki mineral madde oranı 6 gram civarında. Bu dünya standartlarının çok üzerinde. Hiçbir zararlı unsur içermeyen, insan vücudu için son derece faydalı mineral maddeleri olan kaynaklarımız sağlık dağıtıyor. Afyon Kocatepe Üniversitesi Termal suların kullanıldığı Türkiye'nin ilk ve tek fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesini açtı. Sağlık turizminde; Termal kür ve rehabilitasyon merkezi, fizik tedavi merkezi olarak marka olmak istiyoruz."
 
Editör: Haber Merkezi