AFYON SYDV'NIN HAYVANCILIK PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ
 Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı(SYDV) yoksul, muhtaç vatandaşlara gelir getirici projeler kapsamında 4 Aileye, 60 adet Pırlak ırkına ait gebe koyun ve 4 adet koç dağıttı. Afyonkarahisar'ın merkeze bağlı köy ve kasabasındaki yoksul vatandaşlarımız bu proje uygulamasından faydalandılar.
Söz konusu proje hakkında bilgi veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Süleyman Arı, bu tür gelir getirici projelere Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun büyük önem vererek her türlü desteği sağladığını belirtirken, Vali Balkanlıoğlu’nun yapılan bu projeler sayesinde yoksul vatandaşlarımızın artık kendi imkânları ile geçinmeye çalışacağını, el emeği ile ürünlerin ortaya konulacağını, süt, yoğurt elde ederek ve hayvancılık yaparak geçimlerini sürdürecek ve böylece hayata bağlanacaklarını belirttiğini, projenin vatandaşlarımıza hayırlı ve bereketli olması temennisinde bulunduğunu belirtti.
Tarım İl Müdürlüğü bahçesinde kura çekilerek gerçekleştirilen hayvan dağıtımı programına Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Süleyman Arı, Vakıf Mütevelli Heyet Üyeleri, ilgili belde muhtarları ile projeden faydalanacak olan aileler katıldılar. 
Dağıtım töreninde konuşan Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, “Sayın Valimiz bu tür projelere çok önem veriyorlar. Bizde Sayın Valimizin talimatları doğrultusunda, bu tür projeler ile ihtiyaç sahibi ailelerimize balık vermek yerine, balık tutmayı öğretiyoruz. Bunlardan bir tanesi de “Hayvancılık Projesi”. SYDV ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile beraber gerçekleştirdiğimiz bu projenin ihtiyaç sahibi ailelerimize, hayırlı, uğurlu ve bereketli olmasını diliyoruz. Ayrıca halkımıza gelir getirici bu tür çalışmalarımız Sayın Valimizin de destekleriyle devam edecektir” dedi.
Vali Yardımcısı Ali Şanlıer’in konuşmasının ardından yapılan kura çekilişi sonucun da 15 adet Pırlak cinsi gebe koyun ile 1’er adet koç, 4 aileye teslim edildi.
Editör: Haber Merkezi