Afyon SYDV Yoksulların Dertlerine Derman Oluyor
Afyonkarahisar SYD Vakfı, fakir ve mağdur durumda olan vatandaşlara yardımlarını aralıksız sürdürüyor. Afyonkarahisar SYD Vakfı gıda, giyim, yakacak, sağlık, barınma, sosyal destek..vb yardımlarla yoksul vatandaşların yüzünü güldürdü.
Konuyla ilgili açıklama yapan Vakıf Başkanı Vali İrfan BALKANLIOĞLU; “Eşi vefat etmiş muhtaç kadınlara her ay düzenli olarak 250’şer TL nakdi yardım yapılmaktadır. 400’e yakın eşi vefat etmiş kadınlar yararlanmaktadır. Sosyal güvencesi olmayan yoksul, muhtaç ailelerin çocuklarının ekonomik sıkıntıdan dolayı okula gidememe problemini Afyonkarahisar SYD Vakfı çözmektedir. Vakfımızla irtibata geçen 1861 öğrencimiz düzenli olarak eğitim yardımı almaktadır. Okul ihtiyaçları karşılanmaktadır, eğitimlerine katkı sağlanmaktadır.
Muhtaç, yoksul ailelerin hamilelik dönemlerinde ve sonrasında ihtiyaçlarının karşılanması ve düzenli sağlık kontrollerinin yapılması koşulu ile 275 aileye düzenli nakdi yardım yapılmaktadır. Ailelerin sağlık kontrollerinin yapılıp yapılmadığı da kontrol edilerek sağlıklı yaşam sürdürmeleri teşvik edilmektedir.
2013 yılında 2331 aileye 4237 ton kömür dağıtılmıştır. Yoksul vatandaşlarımız kışı yuvalarında sağlıklı ve huzurlu geçirmeleri sağlanılmıştır. 2013-2014 yılı kışı için özellikle köy ve kasabalardaki yoksul vatandaşlarımız öncelikli olmak üzere şimdiden kömürleri dağıtılmıştır. Kışı karşılamada hazır hale gelmişlerdir, hatta yaşlı, engelli vatandaşlarımızın kömürleri, kömürlüklerine kadar taşınmıştır.
Sağlık sıkıntısı yaşayan, özellikle tek başına mağdur yaşayan, yaşam sıkıntısı çeken yaşlılarımız SYD Vakfımız tarafından taranmakta, sosyal destek yardımları yapılmakta, elbiseleri yıkanmakta, hastalık mücadelesi çeken yaşlılar hastanelere kaldırılarak, tedavi edilmelerine katkı sağlanılmaktadır.
Üç ayların içerisinde olmamız nedeniyle mübarek günlerde yoksul, muhtaç ailelerden gıda sıkıntısı çekme talebi artmıştır, ailelerimizin gıda ihtiyaçlarının giderilmesi için 830 aileye 150’şer TL nakdi yardım yapılmıştır. Ayrıca 6000 parça elbise dağıtımı gerçekleştirilmiştir.
2013 yılından itibaren başarılı çalışan vakıflarımıza, 2022 (Engelli ve Engelli yakını aylıkları) çok kısa süre içerisinde bağlanılmaktadır. Yeni başvuru yapan 242 vatandaşımıza engelli maaşları bağlanmıştır.
Şeffaf, hızlı çalışan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız, Haziran ayı içerisinde de sosyal güvencesi olmayan asker ailelerimizin mağduriyetlerini giderecektir. Ailelerimizin ihtiyaçlarının karşılanması için sosyal destekler sağlanılacaktır.
Editör: Haber Merkezi