Afyon STK Plaformu Üyeleri, Mısır'daki Darbeyi Protesto Etti
Afyonkarahisar'da Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu, Anıtpark önünde basın açıklamasıyla Mısır'da yapılan darbeye tepki gösterdi.
Platform adına açıklama yapan Hakan Yanır, bir yıl önce yapılan seçimlerde Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi seçen halkın iradesinin kısa bir zamanda darbe yapılarak yok sayıldığını belirtti. Mısır içindeki işbirlikçiler ve ülke dışındaki ajanların organizasyonuyla kontrol edilen sürecin kanlı bir katliama dönüştüğünü belirten Yanır, "Afyonkarahisar'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları olarak, bir kez daha Mısır'da halkın iradesine ve sivil yönetime yönelik darbeyi ve darbecileri kınadığımızı ve lanetlediğimizi ifade ediyor, Mısır halkını iradesine sahip çıkmaya, demokrasiyi isteyen ülkeleri de Mısır'ın sivil yönetimine destek vermeye çağırıyoruz." dedi.

Kanır, Filistin sorununun adil bir şekilde çözülemediği sürece İsrail'in komşularında yapılacak yönetim değişikliklerinin bölgeye barış getirmeyeceğinin altını çizdi. Kanır, şunları kaydetti: "Bölge ülkeleri 'Arap Baharı' etkisiyle zalim düzenlerinin yıkılabileceğinden korkarak Mısır'da darbe sürecini desteklemiştir. Başta Suudi Arabistan olmak üzere aile saltanatlarının hakim olduğu ancak halkın büyük kesimini sefalet içinde yaşadığı zalim yönetimler bu komplonun işbirlikçileridir."

Açıklamaya platform üyeleri Memur- Sen ve bağlı sendikalar, Ensar Vakfı Afyon Şubesi, Mazlumder, İlim Yayma Cemiyeti Afyon Temsilciliği, Sivil Dayanışma Platformu, Anadolu Gençlik Derneği ve Muradiye Vakfı üyeleri de destek verdi.
Editör: Haber Merkezi