AFYON SMMMO’NUN YENİ BAŞKANI KADİR ARIK

Afyonkarahisar SMMM Odasının Seçimli 22. Olağan Genel Kurulu gündemi görüşmek üzere 21-22 Mayıs 2016 tarihinde saat 14.00’da Oda hizmet binasında toplandı. 385 geçerli oyun kullanıldığı seçimde 256 oy alan Kadir Arık yeni başkan seçildi.
 
21 Mayıs günü toplanan Genel kurulda Gündemin ilk maddesi olan Divan oluşumunda,divan başkanlığına İbrahim Ulusoy, başkan yardımcılığına Ömer Karaagaç,Katip üyeliklerine Esengül İnkaya ve Şükrü Yılmaz!ın seçilmesinden  sonra saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.Seçime Katılacak Yönetim, Denetleme ve Disiplin ile Birlik Delegesi Adaylarının Divan’a Bildirilmesinden sonra oda başkanı Erdal Sayar konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi.
 
22.Olağan Genel Kurulumuz
 
Başkan Sayar:”Sayın Divan,Sayın TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyemiz,Değerli Oda Başkanlarım, Değerli Konuklar,Saygıdeğer Hanımefendiler,Değerli Meslektaşlarım,Basınımızın Güzide Temsilcileri,Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odamızın 22.Olağan Genel Kuruluna hoş geldiniz, sefa getirdiniz.Hepinizi şahsım ve görev yaptığım Yönetim Kurulum ve Kurullarım adına saygıyla selamlıyorum” diyerek konuşmasına başladı.
 
Sorunların çözülebilmesi konusunda önemli görevler üstlendik
 
“Değerli Meslektaşlarım; Bilindiği üzere her üç yılda bir seçim dönemi yaşıyoruz. Üç yıllık görev süresini tamamlayan Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurullarımızda görevli arkadaşlarımız bayrağı taşımaya devam edecek ya da yeni arkadaşlarımıza devredecektir” diyen Sayar” Bugüne kadar 1990 yılında Oda “Başkanı olarak göreve başladığım ve 2016 yılı yani bugüne kadar 26 yıllık görev süresi içinde;Siz değerli üyelerimizi her türlü şartlarda en iyi şekilde kurullarımla, kurullarda görev alan tüm meslektaşlarımla Odamızı ve sizleri temsil edebilme gayreti içinde olduk. Sorunların çözülebilmesi konusunda önemli görevler üstlendik. Üyelerimiz arasındaki diyalogun artırılması küskünlüklerin giderilmesi için ciddi gayretler sarfettik. Eleştirilerimizi her ortamda her platformda yüksek sesle ifade ettik. Önerileri dikkatle dinledik, amacımızı her ortamda çekinmeden, korkmadan açıkladık. . Doğrularımızı siz meslektaşlarımızla belirledik , farklılığımızı, düşünce ayrılığımızı bile zenginlik saydık.Değerli Meslektaşlarım;1990 yılında Oda Başkanlığım başladı ve 26 yıldan bugüne kadar bu görevimi yürüttüm. Bu onurlu görevi yapma fırsatı sağlandığı için kendimi şanslı gördüğümü belirtmek isterim. Benimle bugüne kadar çalışan beni destekleyen, desteklemeyen tüm üyelerimize yürekten teşekkür ediyorum. Bu 26 yılda yaşamımın çok önemli deneyimlerini kazandığımı, bu yaşantıların beni eğittiğini, olgunlaştırdığını, ancak beni maddesel fakirleştirdiğini, işimi büromu kaybettiğimi de rahatça söyleyebilirim” dedi
 
Her türlü sorunda yanınızda olduk
 
Başkan Sayar:”Şahsımın Oda Başkanlığı sürecinde sizlerle bir başkan ve üye gibi değil bir aile gibi olduğumu söyleyebilirim. Mesleki sorunlarımız değil, sadece her türlü sorunlarımızı beraber çözme gayreti içerisinde olduk. Tüm üyelerimize aynı mesafede davranarak çözüme katkı sağlayacak tüm görüş ve önerilere açık olduk. Şunu bilmenizi isterim ki Bağımlı, Bağımsız, çalışan, çalışmayan stajyerlerimizden büro çalışanına kadar bütün üyelerimizin bilmesini isterim ki; bizlere layık gördüğünüz bu makam emin ellerde idi, böyle devam edeceğine de inanıyorum.Üç yıllık görev süresini tamamlayan Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurullarınızda görevli arkadaşlarımız bayrağı taşımaya devam edecek ya da yeni arkadaşlara devredecek. Ancak bu dönemlerde görev alan arkadaşlarımız, hem dünyada yaşanan gelişmeler, hem Ülkemizde yaşanan gelişmeler, hem de mesleğimiz için zor bir dönem geçirdiler”
 
“Çatışmaların, savaşların ardı arkasının kesilmediği dünyanın en güvenli denilen bölgelerinde bile terör saldırılarının yaşandığı bir süreci yaşıyoruz.
 
Türkiye , bulunduğu coğrafyanın sorunlarını her geçen gün daha fazla hissediyor.Bölgemiz adeta kan gölüne döndü.Son dönemde gittikçe artan alçak terör saldırıları ve ardı arkası kesilmeyen acı haberler hepimizi derinden üzmektedir.Bir kez daha şehitlerimize ve hayatım kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet , ülkemize başsağlığı diliyorum.Terörün son bulması ,akan kanın durması, ülkemize barışın , huzurun hakim .olması en büyük beklentimizdir” diye ifade etti.
 
Onursal Başkanlığı ben talep etmedim
 
Konuşmasını bitiren başkan Sayar bir hususu belirtmek istediğini ifade ederek “ Sayın divan gündemi ben son dakikada gördüm. Gündemin son maddesi olan şahsıma onursal başkanlık verilemesi benim düşüncem değildi. Kadir bey ve arkadaşları jest yapmak istemişler.Daha sonra diğer başkan adayı arkadaşımız Semai beyde aynı düşüncesini bana ilettiler. Her ikisine de çok teşekkür ederim. Fakat bazı arkadaşlar bından rahatsız olmuş ben bu maddenin gündemden çıkarılmasını istiyorum” dedi. Divan başkanı İbrahim Ulusoy: “ Gündem toplantının başında oylanmıştır.Gündem bu şekilde uygulanacaktır” diyerek son noktayı koydu.
 
Gündemin beşinci maddesi olarak İzmir, Muğla ve Fethiye SMMMO’larından gelen konuklar tanıtıldı
 
Yönetim ibra oldu
 
Divan’a Bildirilen Seçime Katılacak Yönetim, Denetleme ve Disiplin Kurulu Adaylarının ve Birlik Delegelerinin Listelerinin Okunması, Oy Pusulasındaki Yerlerinin Tespitinden sonra Yönetim Kurulu Çalışma Raporu,   Kesin   Hesap   Raporu   ve   Denetleme   Kurulu Raporlarının Okunması ve Görüşülerek Yönetim ve Denetleme Kurullarının ayrı ayrı aklanması oylanarak kabul edildi.
 
Görev yapmış olan Başkanlarıma Hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim
 
Daha sonra Başkan adayları sıra ile kürsüye gelerek kısa birer konuşma yaptılar. İlk olarak konuşmasını yapan Başkan adayı Sema Kaya şu ifadeleri kullandı:” Bugün ve yarın 22.sini gerçekleştireceğimiz olağan genel kurulumuzun bizlere mesleğimize odamıza hayırlara vesile olmasını diliyorum. Tüm meslektaşlarımızın kandilini kutlar hayırlara vesile olmasını temenni ederim. Öncelikle odamızın kuruluşundan bugüne gerek oda başkanı olarak görev yapan başta kurucu başkanımız Ender Yurter yine iki dönem oda başkanlığı yapan Orhan Yalçın ve uzun süredir oda başkanı olan Erdal Sayar abilerimize çok teşekkür ediyorum. Yine çeşitli zamanlarda yönetim kademelerinde yer alan meslek mensuplarımıza da teşekkürlerimizi bir borç biliyoruz”
 
Bir Birimizi sevmeye bir araya gelmeye ihtiyacımız var
 
“Aramızdan ayrılan meslektaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum.Ekibimizle birlikte “birbirimizi sevmek bir araya gelebilmek bir başlangıçtır. Bir arada durabilmek ilerlemek; birlikte çalışmak başarıdır.” Sloganı ile yürüttüğümüz çalışmalarımız neticesinde odamıza kayıtlı meslek mensuplarımızın hemen hemen hepsine ulaşıp yüz yüze görüşerek bilgi a alışverişinde bulunduk ve görüşmelerimiz neticesinde gördük ki Bir Birimizi sevmeye bir araya gelmeye ihtiyacımız var ve biz bunu yeniden tahsis etmeye talibiz.Yine meslek mensuplarımızla görüşmelerimiz neticesinde mesleki eğitimlerin eksikliği hatta hiç olmadığı konusunda fikir birliğine varılmış olup eğitim konusuna önem vererek konusunda uzman hocalarımız ve üniversitemiz aracılığı ile eğitim seminerleri düzenleyeceğiz” dedi.
 
Haksız rekabetle mücadele edeceğiz
 
Semai Kaya’nın konuşmasını tamamlamasından sonra kürsüye gelen diğer başkan adayı Kadir Arık ise:” Ben mesleğe 1982 yılında başladım. yaklaşık son beş yıldır odamızın yönetim kurulunda çeşitli görevlerde bulundum. Meslek mensuplarımızın sorunlarını yakından bilmekteyim. Erdal Başkanımızın odamızın kuruluşundan bu güne kadar yapmış olduğu çalışmalar meslektaşlarımıza göstermiş olduğu sevgi saygı yakından bizzat yaşadım. Odamızın bu duruma gelmesinde katkılarından dolayı Erdal Başkanıma çok teşekkür ederim. Mesleğimizin büyük sorunları var. Bunları çok iyi biliyorum. Bunları her ortamda dile getirdik. Eğer görev verirseniz meslektaşlarım şuna inansın ki bu sorunların çözümü için arkadaşlarım ile var gücümüzle çalışacağız. Haksız rekabetle mücadele edeceğiz. Hepinize şimdiden çok teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
 
Başkan adayları kucaklaştı
 
Konuşmaların tamamlanmasından sonra Divan Başkanı İbrahim Ulusoy Başkan Erdal Sayar’ı teşekkür konuşması yapmak üzere kürsüye çağırdı. Kürsüye gelen Başkan Erdal Sayar çok fazla konuşmak istemediğini söyleyeceklerini daha önce ifade ettiğini belirterek katılanlara teşekkür etti. Başkan adaylarını çağıran Erdal Sayar kucaklaşmalarını istedi.
 
Toplantının son bölümünde Başkan Erdal Sayar’a şilt takdim edilerek toplantı kapandı.
 
Seçim sandığı akşam saat 17.00 da açıldı. 401 üyenin bulunduğu Serbest Muhasebesi ve Mali Müşavirler Odasında aday Kadir Arık 256 oy alırken, Semai Kaya ise 129 üyenin oyunu aldı.
 
Disiplin kurulunda 243 Kadir Arık oy aldı. Semai Kaya ise 134 oy aldı. Denetimde Kadir Arık 243 oy alırken Semai Kaya da 133 oy aldı. Birlik delegasyonunda da Kadir Arık 253 oy aldı, Semai Kaya ise burada 130 oy aldı.
 
Kadir Arık’ın Yönetim Kurulu; Kadir Arık, Serhat Gümüş, Ç. Pınar Kılıç, Denetim Kurulu, Hasan Demirel, Volkan Hamamcı, H. Sabrı Şarlak, Disiplin Kurulu, Rasime Fedakar Kıpırtı, Ramazan Çallı, Umut Deniz. Birlik Delegeleri İse Erdal Sayar, Kadir Pancaroğlu, Hayri Seki. Semai Kaya’nın Yönetim Kurulu ise şöyle: Semai Kaya, Mehmet Canbay. Denetim Kurulu, İbrahim Başer, Mehmet Albayrak. Disiplin Kurulu ise Ömer Can, Hasan Keskin olarak belirlendi.
Hasan ÖĞÜNÇ
 
Editör: Haber Merkezi