Afyon şehitleri haklarına kavuştu

Afyonkarahisar'daki patlamada hayatını kaybeden ve 'Doğal Afet Şehidi' kabul edilen 25 asker, yapılacak mevzuat değişikliğiyle "Terör Şehidi" sayılacak.

Düzenlemeyle ‘’Doğal afet şehitleri’’ terörle mücadele kapsamına alınıyor. Afyonkarahisar'daki mühimmat deposunda çıkan patlamada hayatını kaybeden 25 asker ‘’Terörle mücadele kapsamında şehit olanlarla’’ ilgili mevzuat kapsamına dahil edilecek. 25 askerin ‘’Doğal afet şehidi’’ sayılmasının ardından mevzuatın değişmesi için ortak çalışma başlatan Milli Savunma ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı şehit ailelerinin daha fazla haktan yararlanması yönünde karar aldı.
Afyon'daki patlamada ölen askerler görev şehidi sayılacağı için, aileleri birçok haktan mahrum kalacaktı. Ancak, Bakanlık, ilgili mevzuatın Afyon'daki olayla uygunluk göstermediği için değiştirilmesine yönelik çalışmaların başlatıldığını duyurdu. Yeni düzenleme ile Afyon'da şehit olan askerlerin ailelerine yaklaşık 60 bin TL tazminat ödenecek, birinci derece yakınlarından birine kamuda iş hakkı tanınacak. Anne ve babalarına maaş bağlanacak.
Editör: Haber Merkezi