Afyon OSB'de 8 Gün Elektrik Kısıtlaması

Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesinde 1600 Kw’nın üzerindeki seneyi işletmelerinde dün başlayan bir uygulama ile Haftaya Cumartesi gününü kadar 8 günlük süre ile ara ara elektrik kısıtlamasına gidileceği öğrenildi.

Ülkemize Gürbulak-Ağrı giriş noktasından sağlanan doğal gazın, İran tarafındaki doğal gaz iletim hattında meydana gelen bir arıza nedeniyle Sanayi işletmelerinde enerji kısıtlamasına gidileceği bildirildi.
Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve 1600 Kw’nın üzerindeki elektrik enerjisi kullanan işletmelerde haftaya Cumartesi gününe kadar yara ara kısıtlamaya gidileceği duyuruldu. Ayrıca aynı kısıtlamanın doğalgaz içinde geçerli olduğu öğrenilirken, abonelere TEİAŞ tarafından gönderilen mesajda şu ifadelere yer verildi:


“TEİAŞ Batı Akdeniz Yük Tevzi Merkezi Tarafından Yapılan Bildirim Neticesinde: 25.01.2022 Salı Günü Gece 00:00 İle 26.01.2022 Çarşamba Günü Gece Saat 23:59 Arasında Toplamda 48 Saat Bölgemizin Tamamında Enerji Kısıntısı, Ayrıca; 28.01.2022 Cuma Günü Gece Saat 00:00 İle 23:59 Saatleri Arasında Toplam 24 Saat Bölgemizin Tamamında Enerji Kısıntısı Yapılacaktır. Enerji Kullanımında Kısıtlamaya Uyulmaması Halinde Enerji Bakanlığı Tarafından OSB'mizin tamamında Elektrik Kesintisi Uygulaması ile karşı karşıya kalabiliriz. Mağduriyetlerin Yaşanmaması ve Gerekli Tedbirlerin Alınması Hususunda Gereğini Önemle Rica Ederiz.” HAYATİ KANAT’IN HABERİ

Editör: Haber Merkezi